Tankar från Uruguay

Första advent – som i svenska Skåne på sommaren

Jag ska motvilligt erkänna att jag haft en motivationsdipp i skrivandet, det är som om alla intryck samlats på hög men inte ett enda ord har kommit ut. De har stockat sig på kö utanför dörren, och väntar alla på att få formas till ord och text till er. Men ibland vill det sig inte. Likaså skriver sig en del texter helt sig själva. Vi har under andra delen av vårt livs äventyr rest betydligt snabbare än vad vi brukar, vilket också innebär mer upplevelser under kortare tid. Till slut känner man sig bara nöjd på äventyr, man vill bara landa och vara. Vi har kommit till den punkten nu efter drygt tio månader på resande fot. Därför känns det väldigt skönt att under de sista veckorna få resa just så långsamt och göra så lite som möjligt. 

Vi är just nu i Uruguay, som känns förvånansvärt likt Sverige i sin natur. Skåneslätter och Hallandsstränder överallt, landet är litet och lugnt med sina drygt tre miljoner invånare. 

DSCN8492JPG

Visst ser miljön svensk ut? 

Omställningar – tankar om att komma hem igen

Det har gått en lång tid sedan vi sålde lägenheten i januari, men det mesta på hemmaplan känns sig likt, vilket känns både betryggande och skrämmande på samma gång. På samma sätt som det känns dubbelt i hjärtat att landa på riktigt för ett bra tag. Givetvis känns det skönt men samtidigt känns livet hemma mer… vardagligt. Men man ställer in sig, och allt har ett slut. Och en början. Det här är början på ett nytt spännande äventyr, jag har såklart redan massa planer och ideér! Och det känns inte så farligt när jag tänker på vardagen, det känns ganska gott med lite rutin igen. Men fram tills dess ska vi njuta av sol och värme, för det har inte varit så mycket av den varan det senaste. 

argjpg
Det bästa med att komma hem är ju att få hänga mer med dem här. Bilden är från en vingård i Mendoza när de kom och hälsade på oss.