Sluta förbli ett offer för andra!

Du bestämmer om du blir sårad, ledsen eller arg. Du väljer om du vill leva lycklig, glad och harmonisk. Det är när man har insett det och inte lägger skulden på händelser eller personer i omgivningen som man kan uppnå förändring.

Du har kraften inom dig att uppnå det du vill. Det du drömmer om. Energi att ta steget mot den förändring du vill ha i ditt liv.

Den balans du vill uppnå. Det lugn eller den spänning du eftersträvar i livet skapar du inifrån dig. Det krävs mod. Det är vi själva som är våra största hinder och hot. Det är inuti oss vi skapar tvivel, oro och rädsla över saker som inte är sanna. Våra tankar är inte alltid sanna, att vi inte skulle klara av eller vara tillräckliga. När vi vågar släppa tankar som minimerar oss växer vi som människor. Och blommar ut till de sanna individer vi verkligen är. Ha tillit till processen och tro. Tro på det du gör och att du kan. Då kan vi uträtta underverk.

När jag gjorde min tävlingssatsning i Bodyfitness arbetade jag med mig själv mentalt varenda dag. Fokus, fokus, fokus på målet och målbilden framför mig i huvudet när jag stod på scenen. Det är bara du och enbart du som sätter upp hindren för dig själv att vara lycklig eller lyckas med den förändring du vill uppnå. När du greppat det och inser att du inte kan lägga skulden för ditt agerande eller dåliga humör på kollegan, partnern eller vännen, så möjliggör det en mäktig känsla av att det faktiskt är du som bestämmer över ditt liv.

Du gör det du vill, i ditt liv är det du som styr. Ibland tillåter vi styras för mycket av de förväntningar omgivningen har på oss, eller vad vi borde göra eller måste göra. Men blickar vi inåt i oss själva är det viktigaste att göra det du vill göra och ser en mening med. Ibland ser vi sidor av andra som inte stämmer överens med vår referensbild av personen. Personen kanske är i obalans eller inte mår bra. Tillåt dig själv att inte bli smittad av den energin. Du bestämmer ju faktiskt om du vill bli påverkad. Man brukar säga ”focus on your own shit” och det stämmer till viss del. Fokusera på det du vill och kan påverka.