Santiago de Chile - miniguide till områden värda att besöka

Efter några dagar i San Pedro de Atacama tog vi flyget ner till Santiago för att möta upp familjen som kommit för att hälsa på. Det blev ett kärt återseende och kvällen avslutades med lite egenkomponerad tapas.

Santiago bjuder på stora kontraster i form av gamla antika byggnader tillsammans med skyskrapor tätt intill. Känslan blir lite vilseledande och jag vet inte riktigt vad jag ska känna mer än att det känns udda. Staden i sig är inte särskilt vacker, men det finns pärlor och områden som är väl värda ett besök.

DSCN0372JPG

Katedralen på Plaza de Armas, skyskrapor varvas med gamla byggnader.

Barrio Lastarria är ett område med mycket restauranger och barer. Här passar det utmärkt att äta middag på kvällen då området ligger centralt.

Området Patio Bellavista ligger nästintill Barrio Lastarria, och det är här många uteklubbarna ligger, känslan är hippt och färgglatt. Här tog vi en promenad på eftermiddagen och bara kikade på all street art.

Barrio Italia är också ett charmigt område som skall vara lite åt det italienska hållet. Stadsdelen gav en flott känsla med mysiga caféer, designbutiker och många små möbelbutiker. Vi tog tunnelbanan hit och promenerade i området och åt lunch.

hgghg 2jpg

Sambon och syskonen uppe vid Mariastatyn!

Utsiktsplatsen Parken San Cristóbal med Mariastatyn i toppen ger fin vy över staden. Man kan gå upp eller så väljer man att åka teleferico, vilket vi gjorde. Vi promenerade istället i parken och hela vägen tillbaka till centrum igen.

Parken Santa Lucia är kullen i området där vi bodde, uppe på kullen finns en park som är väl värt ett besök.

Mercado artesanal, vid Santa Lucia är en hantverksmarknad med lokala hantverk där familjen fann både stickade tröjor, filtar och smycken.

Mercado central är en matmarknad belägen i närheten av Plaza de Armas, mest bestående av fisk. I en del guider kan man läsa att det går att finna det mesta här, vilket inte riktigt stämmer. Det går att hitta delikatesser så som kött, ost och fisk till bra priser. I vår mening inte så sevärt som det reklamförs.

DSCN0413 2JPG

Passa på att under dagarna i Santiago åka ut och uppleva landskapen i söder, smaka och upplev viner och vingårdar inte långt från centrum. Man kan ta tunnelbanan ut och sedan buss eller taxi sista biten. Vi besökte Concha y Toro som ligger i Pirque, vilket var en tur över förväntan.

Här har min bloggkollega Sanna Rosell skrivit ett inlägg om Santiago.