San Juan Del Sur - Nicaragua

Collecting memories bland spanskastudierna

En veckas studier i spanska är till enda. Sedan en vecka tillbaka har vi varit vid kusten och njutit av sol och bad, den mesta energin har gått åt till att traggla spanska verb, plugga glosor och snacka så mycket vi kan. Vi har haft lektion under förmiddagarna där vi har haft en lärare tillsammans och sedan möjlighet att göra annat på eftermiddagarna, i kombination med eget plugg. Och så mycket vi har lärt oss, nu kommer den stora utmaningen att förvalta och använda det.  
martajpg

Martha och hennes inneboende.

Home stay & nicaraguansk hemlagad mat 

Under vistelsen i San Juan Del Sur har vi bott i home stay hos en familj, där vi ätit tre mål mat om dagen i deras hem.  

Vi har ätit ris och bönor. Och ris och bönor. Och ris och bönor. Och bönor och ris. Typ lite så det sprutat ur öronen.  

Det har varit roligt att testa riktig hemmalagad mat (på riktigt). Martha, mamman i familjen gör det bra men de äter verkligen bönor och ris till ALLT. Och då menar jag även frukosten givetvis, till Stefans stora glädje. Är det inte ris och bönor blandat (sk. Gallo pinto) så är det vitt ris med bönor till. Eller bönor med ris till. Så det känns gött att man nu ska få välja vad man ska äta framöver!  

Utöver ris och bönor har vi fått bl.a. en hel del ost (haloumiliknande getost, jättegod!) den har serverats stekt eller i friterat tortillabröd, mums! Vi har även fått massa olika sorters juicer, den ena märkligare än den andra. Vissa riktigt goda, andra skulle jag kunnat vara utan. Vi har även fått patacones givetvis, också en typisk grej härifrån, det är omogna kokbananer som friterats två gånger, det smakar ungefär som pommes. 

Hos familjen bodde även en tjej från Kanada som också läst spanska, vi har hängt en hel del både efter skolan och hela helgen. Vi hoppas på att ses igen!     

Bilddagbok från veckan i San Juan Del Sur

dscn2932jpg

Upp och ner var kul! Vi provade även en Tarzan-swing och en zip som gick mer vertikalt än horisontellt. (foto: Sylvie) 

dscn52352jpg

Äntligen blev det en fisktur till Stefans lycka!

dscn52842jpg

Jag fick också en Jackfish. Totalt kammade vi hem tre fiskar, en var.  

dscn5254jpg

Här njöt jag när de andra fiskade och jag hade tröttnat.

DSCN2890JPG

Stranden i SJDS (foto: Sylvie)

Läs mer

Nicaragua

Guatemala

Costa Rica