Saker som man (jag) får höra som backpacker

du reser så mycket!” ”det var väl inga problem för dig som rest så mycket!” ”vad du reser!” ”det vet väl du som reser så mycket” ”vad härligt det måste vara att resa så mycket”

DSCN9480 2JPG

Känslan av att känna sig världsvan – Ja, jag tycker om den

Jag tycker om att vara berest, det kan jag inte sticka under stolen med. Att veta, ha uppfattning om platser och ställen. Att fortsätta vara nyfiken, vilja se mer, upptäcka mer. Men jag är också tacksam och ödmjuk inför andra människor, kulturer och olikheter. Acceptansen kring människor och att få träffa människor från olika länder och kulturer, med det kommer ökad förståelse och självkännedom. Och jag är tacksam för varje liten del resorna ger och lär mig, varje enskild dag. Alla orättvisor och skiljeaktigheter som får upplevas med egna ögon, jag är inte en turist som väljer att blunda för det. 

"Vad du reser mycket!"

Ja?, Det kan du också göra om du prioriterar det i ditt liv. Typ så.

"Det vet väl du som reser så mycket!"

Man kan inte veta allt bara för att man är berest. Man har inte heller sett allt, även om man har sett mycket. Visst har man koll på mycket, men långt ifrån allt. Det är också lite av charmen med att resa, att ständigt lära och ta del av nya tankesätt -få lära sig nya saker!

"Vad härligt det måste vara att resa så mycket som du gör!"

Ja det är härligt men det finns också mycket förutfattade meningar om långtidsresenärer och en uppmålad bild om hur underbart livet är som resenär, vilket det självklart också är. Men det finns alltid två sidor av myntet. Och det kan också vara oerhört krävande, utlämnande och utmanande. Och återigen, kom ihåg att man visar bara det man vill på social media. Ett liv som resenär behöver inte vara ett enklare liv.   

"Hur har du råd att resa så mycket?"

Ett, jag prioriterar det både vad gäller tid och pengar. Det är knappt ett intresse längre, det är en livsstil. 

"Vet ni hur lyckligt lottade ni är?"

Nja, kanske inte, men vi försöker verkligen, verkligen ta till vara på varje dag och vara tacksamma för den här möjligheten. Men givetvis kan vi kanske ändå inte förstå hur lyckliga vi och alla andra i Sverige(!) är som har det så bra. Alla har inte ens valmöjligheten. Men vi har, och vi har tagit möjligheten till handling!

"Jag skulle vilja åka dit, men det är så dyrt"

Bullshit. Det är handlar om prioriteringar! Det mesta går att göra budget way, vi klarade t.ex. Galapagos galna priser under budget. Allt handlar om vad du kan tänka dig offra. Men det går! 

"Sverige…. jag skulle verkligen vilja åka dit, men det är så dyrt"

Väldigt många verkar ha uppfattningen av att Sverige är SÅ dyrt. Visst det är inte något billigt land men ändå i jämförelse med liknande länder i europa. Ändå hör jag detta ofta från resenärer just från europa. De likställer oss med Norge och jag förklarar ofta att det ÄVEN för oss är dyrt att resa till Norge.

"Ni lever verkligen drömlivet nu"

Ja vi uppfyller en av våra drömmar just nu. Är det inte det livet handlar om? Att följa sitt hjärta och uppfylla drömmar? Sätt upp en plan dit du vill nå och jobba mot den varje dag.