Restless soul syndrome

Har ni hört talas om detta förut?
Själv snubblade jag över begreppet för några dagar sedan och känner att det stämmer in precis på mig. Det är nog inte en bevisad diagnos mer ett begrepp. Jag älskar prova nya saker och söker mig ständigt till utmaningar högt och lågt. Samtidigt som jag har oerhört svårt för omställningar och trivs i (försöker trivas i) rutiner. Komplext jag vet, detta glömmer jag dock bort för varje gång jag ska testa något nytt och kastar mig rakt ut gång på gång. Men det är väl så man lär sig. Lyckas genom att misslyckas. Jag är en rastlös själ som dock alltid fullföljer mina projekt. Jag har behov av kontroll och struktur, men älskar friheten och att söka kicken. Hur går den ekvationen ihop? Jag gillar tryggheten hemma men att söka spänningen i livet genom ständig utmaning i form av resor, upplevelser, möten och fysiska prestationer.  

Varför måste man välja? 

Jag tror jag genomgår nog en mindre form av kris för tillfället, då jag fått för mig att jag bara vill iväg och resa på obestämd tid. Vilket inte är något direkt nytt, den känslan infinner sig ganska ofta hos en rastlös själ som mig. Men den har blivit mer påtaglig det senaste. Jag inser någonstans att jag kanske aldrig kommer släcka den törsten på varken livet eller upplevelserna. Men det är okej, så länge jag ser till att göra det som känns rätt just där jag befinner mig nu. Att se möjligheten att faktiskt ta mig dit jag vill. 

Livet knackar på dörren med så mycket allvar nu. Man har sedan barnsben lärt sig saker för sin framtid i någon form av skola. Men när man är framme vid framtiden då? När man är där i någonting som kallas vuxen. Man kanske inte alls vill vara det. Och man kanske inte alls vill springa i ett ekorrhjul resten av livet?  

Att göra det som DU vill.

Det där är svårare än man tror, för vad påverkar oss egentligen? Är vi verkligen medvetna om vad som påverkar oss? Normerna i samhället och hur man ska leva i västvärlden är något jag upplever att vi är hårt bundna till. Man ska gå en bra utbildning. För att få ett bra jobb. För att ha en tryggad inkomst. För att kunna köpa en lägenhet. För att få ett bra liv. Ett bra liv? För vem då? Vem bestämmer det? Vem bestämmer egentligen i ditt liv?