Resor i vardagen

Även en liten resa kan vara stor för själen, om minst sagt utvecklande genom de möten vi människor emellan får vara med om. Helgen har spenderats på resande fot söderut men inrikes, nämligen en liten tripp till Malmö och Lund. Huvudsyftet var konsert men vi, jag och vän har även hunnit med att besöka och umgås med flera vänner. Weekends är underskattat, det känns verkligen som om man är iväg längre än vad man är!

Resor måste inte innebära planering, packning och avfärd långt med flyg, bil eller båt. En resa kan vara en promenad på en ny plats i närområdet, en ny stig du hittat men aldrig gått förut eller den väg du alltid gått men du går den med nya steg. Med nya steg menar jag med en rikare medvetenhet kring vad som sker när du går där, eftersom du går där så ofta finns möjligheten att du inte lägger märke till saker som faktiskt sker. Som att löven har ändrat färg eller fallit till marken. Ibland behöver vi påminna oss om det lilla i vardagen hemma. Kanske en kanna kaffe i solen ger en magisk inre resa? Att vara närvarande i nuet tror jag är något av det viktigaste vi har i detta samhälle där vi ständigt ska vara påkopplade, tillgängliga och närvarande på många fler platser än just den du befinner dig på rent fysiskt. Detta är något jag själv behöver jobba på. Det senaste året har jag inte hängt med alls i årstiderna, jag har legat steget efter hela tiden. Under sommaren kändes det som jag njöt av våren, under hösten kunde jag inte alls acceptera den utan levde fortfarande som om det vore sommar och nu när snön kommit på flera ställen i landet har jag precis hunnit acceptera hösten, trots att det snart är vinter och jul har alla känslor infunnit sig med fördröjning. Kanske är det kroppens reaktion på att det går för fort, känslan är att livet snabbspolas framför mig. Därför har jag pausat det sedan några veckor tillbaka, för att se att livet tar rätt riktning och med den fart jag vill. I fart att jag hänger med.

Efter weekendhelgen till Gdansk fick jag mersmak och i början december reser jag till Budapest med några vänner. Jag har länge velat åka dit men det har aldrig riktigt tajmat, men nu är det spikat och ska bli helkul! Tips mottages tacksamt.

Kram M