Populäraste länderna på Lycklig & levande

Populäraste länderna på Lycklig & levande

Ett samlingsinlägg med de länder ni tycker bäst om att läsa om här på bloggen -de populäraste länderna helt enkelt. Jag har gjort precis som förra gången när jag publicerade en sådan här lista, och den är faktiskt inte helt olik den förra heller. De länder som har fallit bort är Chile och Argentina som istället har bytts ut mot Sverige och Thailand, samt att ordningen har kastats om en aning.  

dscn3884jpg

1. Sri Lanka

Det är ingen överraskning att Sri Lanka toppar även denna gång, landet håller sig stadigt i toppen. Jag har inte skrivit särskilt många inlägg om landet men det tycks inte märkas för landets popularitet tycks inte gå någon förbi. Enligt 4000 mil som var med på ett event på Sri Lankas ambassad i förra veckan så har antalet årliga turister från sverige ökat från 3500 stycken till 28.000 sedan 2009. Sri Lanka är verkligen en destination som bara ökar och ökar i popularitet. Här kan du läsa restips & svar på frågor om Sri Lanka.

vingajpg

2. Sverige

Mitt eget hemland på en andra plats - vad roligt! Anledningen tror jag är att jag börjat skriva mer inlägg om just resor i Sverige men också att vi alla tänker mer på klimatet idag och försöker hitta alternativa resmål på närmare håll. För ett tag sedan skrev jag om saker vi som svenskar tar för givet och svårigheterna med att flytta hit från utlandet.

DSCN8821JPG

3. Peru

Mycket av mitt material på hemsidan är om just Sydamerika och Centralamerika då vi befann oss där under hela 2017 och jag känner att jag fortfarande har hur mycket som helst att skriva om från det året, vilket kommer upp emellanåt fortfarande. Om man ser till de länder vi besökte så hör Peru nog till de med mest turism, därav toppar inläggen om landet även här.

4. Ecuador

Ecuador som land är varierande med många olika miljöer och möjligheter till olika typer av upplevelser inom en relativt liten yta. Det som dock drar här tror jag alla mina inlägg om Galapagosöarna - och hur vi besökte dem på egen hand, vilket jag starkt rekommenderar!

DSCN9971 2JPG

5. Bolivia

Bolivia - ett land som gränsar till Peru som nog tillsammans med Colombia ökar mer och mer i poularitet. Personligen var tyvärr inte Bolivia någon direkt favorit i jämförelse med de andra länderna i Sydamerika - missförstå mig inte, naturen är fantastisk. Det var också från Bolivia som vi besökte Amazonas vilket var en riktigt häftig upplevelse.

dscn69432jpg

6. Colombia

Colombia börjar öka i popularitet mer och mer, speciellt med tanke på att det listades som årets resmål 2019 av Vagabond. Under vårt år i Sydamerika var vi drygt fem veckor i landet - med tanke på dess storlek hade vi kunnat spendera minst lika lång tid till här.

7. Malaysia

Den här är lite intressant - jag är väldigt berest i Sydostasien och Malaysia, men har inte skrivit nästan några inlägg alls om det på bloggen, men kanske bör jag skriva mer om det?

8. Costa rica

Även Costa Rica var ett årets resmål 2019 enligt Vagabond, ett land där majoriteten av landytan är skyddad för att bevara naturen. Här kan du läsa om nationalparkerna vi besökte i landet och vad vi tyckte om dem. 

IMG_E3267JPG

9. Thailand

Thailand är populärt bland svenskar och de inlägg jag har skrivit om vår vistelse under december-januari i landet har gått varma om man ser till statistiken. Själv har jag lite svårt att förstå vad svenskar ser i Thailand? Eller rättare sagt varför så många åker tillbaka otaliga gånger till samma ställe... 

dscn44622jpg

10. Panama

Egentligen har jag svårt att förstå själv vad det är som lockar så mycket med Panama, kanske att det inte finns så mycket information om landet på bloggar och såklart öparadiset San Blas.

Vill du läsa mer?

Här finns fler listor som tidigare publicerats.