Om att våga ha tilltro till processen – jag satsar, provar, faller, hoppar?

Revolt mot samhällets ekorrhjul - nu kör jag!

Men, stopp! Vänta! –vad gör du nu för tiden? Dagens vanligaste fråga – eller, vad jobbar du med? Och som jag verkligen grämt mig över detta. Ämnet har varit riktigt ångestladdat och tillsammans med min då sommartrötta själ som förberedde sig för höst isolerade jag mig. Må ingen fråga mig nu, snälla. Snälla. Jag vet ju inte vad jag själv vill, vad ska jag svara? Vad gör jag nu för tiden? Det vet jag ju knappt själv... typ så. (vilket ska tilläggas är väldigt ovant för mig då jag ofta är en person som vet vad jag vill).

Det jag däremot vet är var mina värderingar står. Och de står för frihet, mångkultur och att få vara mig själv. Det är jag när jag får göra det som min kreativa själ är ämnad för. Och när jag får vara fri, styra själv och själv designa mitt liv. Jag skriver. Gör innehåll till den här bloggen. Gör innehåll till andra. Reser. Drömmer. Lever. Andas.

Det räcker liksom så. Det får vara okej. Kanske kommer det se annorlunda ut en annan dag. Och kanske kommer jag vilja göra annorlunda en annan dag. 

Läs mer - Tvivel - livets återvändsgränd

När jag inte låtsas vara någon jag inte är.

För ibland känns det precis så. Som om jag låtsas. Låtsas vara vuxen. Låtsas vara seriös. Låtsas vara ingenjör. Låtsas att jag kan saker. När ska folk komma på min bluff typ? Hur länge får man latcha runt i livet egentligen? En fråga som jag ställt mig själv ganska många gånger den senaste tiden.

Ingen söker en ingenjör på deltid. Och den här verksamheten är inte på någon hobbynivå längre. Om du bara visste hur den här lilla hjärnan ältat detta dilemma fram och tillbaka under alldeles för lång tid. Men vad är det värsta som kan hända då? Egentligen är det ganska spännande att vara jag, man vet aldrig var man hamnar med dig, som Stefan brukar säga.

Men om jag tror tillräckligt mycket på det då? Händer det då? Kan tankens kraft vara så stark? Slår det in då?

Givetvis inte. Saker händer inte bara av sig själv om vi sitter och väntar på dem. Det stavas istället, envishet, driv, kontinuitet och många obetalda timmar framför skärmen som nu gör att jag vågar ta det här beslutet. Men givetvis också skrivglädje, flow, passion och frihet. 

62047996_507387933129854_2595451807874416640_njpg

Och det där ouppnåeliga målet som jag började jobba så smått emot den där hösten känns inte lika långt borta längre. ”Med inre trygghet vågar man leva farligt” - jag har bestämt mig för att hoppa av, kasta mig ut, falla.

Det är liksom lite som Petter Stordalen sa – det är tur att inte alla vågar för dem som vågar. Jag väljer att se det så. Vi ger det minst ett år och ser hur det känns. Provar. Och det är så jäkla läskigt (dumt? korkat?) att våga.

Det finns ingen täckmantel längre!

Täckmantlarna har tagit sig olika skepnander i form av långresor, studier och tjänstledigheter. Men nu är det liksom helt på riktigt.

Just nu är det långsiktiga målet är att kunna driva bloggen i kombination med externt skrivarbete som ett företag, och det finns ingen täckmantel längre. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag inte provade. Jag blir min egen på heltid. Det får bära eller brista. 

Tveka inte att hojta om du vet någon som behöver en vass skribent eller sprid ordet vidare!

61448448_874161839609283_5967898186398826496_njpg

Mina tjänster i dagsläget

Så vad gör jag om dagarna? Skriver för det mesta. Och reser. Den senaste tiden har jag varit med och stöttat i ett projekt för en ny tjänst inom resor, vilket jag snubblade över genom ett missförstånd. Jag tar gärna på mig olika projekt för att jag trivs med variationen. Här kan du i korthet se vad jag i dagsläget erbjuder för tjänster rent officiellt, även om det oftast blir mycket annat också.

Löpande eller enskilt artikelsamarbete - sponsrat inlägg på Lycklig & levande
Textinnehåll med tillhörande bilder anpassade för webben med exponering i mina kanaler. En förutsättning är att det går i linje med mina värderingar samt märks ut som reklamsamarbete.

Externt löpande samarbete med text- och/eller bildinnehåll för hemsida/blogg/tidning 
Jag arbetar externt där jag i främsta hand tillhandahåller textinnehåll för verksamheter. Detta kan vara inom vilket område som helst, och inte enbart resande. 

I dagsläget är arbetet fördelat ungefär 50/50 externt och internt på bloggen. Läs mer om mina tjänster här.

Jag bär ibland på tankar och känslor av att detta inte är bra nog. Bra nog för vem egentligen, mig eller omgivningen? Vid något tillfälle yttrade jag "vad ska det bli av mig?" Klokrena svaret från sambon aka arbetargrabben från Hisingen "Jag är redan nåt!" - så bra inställning! Jag tar med mig det, jag behöver inte blir något. Jag är redan något. Jag är jag. Och det är bra nog. Någonstans är det ändå så att ju mer man lär sig ju mer inser man hur lite man faktiskt vet.

Ibland har jag svårt att acceptera processen, - jag vill driva, pusha och boosta hela tiden. Istället för att våga ha tilltro till processen och lita på att det håller. Och mycket handlar så om inställning till livet, och att tro, hoppas och drömma. Och att våga ha tilltro till processen. En del saker tar tid.  

61337277_2209847509327699_5899424729684508672_n 2jpg

Bilderna i inlägget är tagna av Sofia Johansson.

Vill du läsa mer?

Företagande & coaching - nu har jag reggat mitt egna företag

7 tips för att leva & skapa sin dröm 

Vad som hände när jag började lyssna & satsa på mina drömmar

När livet tar en omväg & saker inte blir som tänkt