Mitt drömresmål på sommaren - varje sommar

Två veckor av den dryga månaden vi spenderar ”hemma” i Sverige kommer jag spendera i sommarhuset på Ödby ö, mitt emot Hunnebostrand i Bohuslän. Hit har vi åkt sedan jag var liten och en av de platser jag håller närmast hjärtat.

Efter fem månader på vift är det enda resmål jag vill nå Hunnebostrand, Bohusläns pärla och min älskade västkust. Känna lugnet, havet och blåsten. Men kanske allra mest krama om nära och kära. Där jag mår som bäst -alltid. Höst, vår som sommar. Den svenska sommaren är något speciellt. Ljuset som letar sig in i varje hörn majoriteten av dygnets timmar. Som Al Pitcher när han pratar om vårkänslorna, det är ju precis så. Det är heligt på nåt vis. Jag bara måste få landa lite.

jkjpg

Vy över Ramsvik

Det känns skönt att nollställa sig på icke okända platser och miljöer, låta suget komma tillbaka lite igen. Hur knäppt det än låter är det dit mitt hjärta dragit mig, och jag är så glad att jag lyssnade på det. Jag försökte släppa, men det drog mig i båda armarna tills jag inte kunde stå rakt upp.

Det upptagna Sverige, landet lagom fast med enorm effektivitet och tempo. Saknar jag verkligen det? Nu är jag i vilket fall på svensk mark några veckor, jag följde magkänslan, för det kan väl aldrig vara fel?

Ta vara på varje dag, för den kommer aldrig igen. Och följ ditt hjärta.