Med bil runt Gardasjön - Sirmione - Saló - Limone Sul Garda - Malcesine

Ready for departure to Bergamo 

Flyget blev försenat så vi anlände något senare än väntat i Bergamo där vi hämtade ut vår bokade hyrbil och även det tog betydligt längre tid. De var enormt noggranna med genomgången och väldigt sega med formaliteterna. Väl klara var klockan närmare sex, vi styrde kosan mot Sirmione och Gardasjön för de första fyra dagarnas bas. Bergamo flygplats ligger drygt 8mil från Garda.

När vi var framme och inackorderade på vårt bed and breakfast hostel var vi redo att utforska staden eller rättare sagt hitta ett ställe för mat för vi var båda vrålhungriga. Det var fortfarande förvånande varmt trots tidig kväll, upp emot 28 grader och väldigt kvalmigt! Kan tänka mig att värmen även här är extremare än normalt.

pizzajpg
Middag med pizza och rödvin avslutade kvällen, kan det bli mer Italien?

Morgonlöpning i Sirmione

Klockan ringer tidigt och vi snörar på oss löparskorna för en tur längs vattnet innan värmen kommer. Fortfarande yrvakna med protesterande ben rör vi oss ut på den flera kilometer långa piren som Sirmione består av. Det är flera turister vakna än vi trott i den tidiga timman, vi möter fler motionärer på sina rundor. Trots att klockan bara är strax efter sju är det varmt och temperaturen redan runt 28 grader. Vi fortsätter utåt vid hamnen, längs vattnet mot gamla stan som ligger längst ut på spetsen. Det är varmt men fridfullt att springa. Vi skramlar ihop till betydligt längre än planerat och landar på lite mer än en mil. När vi tagit oss tillbaka väntar kall go dusch och italienskt kaffe. Frukosten är något robustare än väntat och inte bara kakor och croissanter. 

italitjpg

Vi hamnade i Saló

Vi bestämmer oss för att ta en tur med bilen längs Gardasjöns västra sida med främsta mål Limone zul Garda som vi gärna vill besöka. Vi bestämmer inte mkt mer utan tar dagen som den kommer, planerar inte. Pratar lite svagt vad vi tänker men vi känner varandra så väl att det knappt behövs, och det känns så skönt att resa ihop med någon man känner utan och innan. Efter fyra resor utan honom den här våren känns det skönt att få resa tillsammans igen. 

bilkkjpg

Efter ännu en kaffe på donken längs vägen (nöd toastopp efter försök att fylla på rikligt med vatten) och en stunds körande fastnar vi i bilkö och blir stående så när som på några meter. Vi svänger därför ner till närmsta stad Salo och spenderar förmiddagen här. Vi promenerar i hamnen och äter en taskig lunch på ett hak. Längre bort hittar vi några små vikar för sol och bad. När vi tröttnar på det går vi och köper färsk frukt på marknad innan vi åker vidare. 

IMG_1940JPG

Limone Sul Garda

itgjpg

Eftersom lunchen inte var något att ha stannar vi för rejält mellis och köper med oss färskt bröd, charkisar, ost och dricka till stranden. Efter bad, mat och lite yatsyspel slocknar jag i solen. När även sömnförrådet är påfyllt och ett svalkande bad är avklarat är alla basala behov uppfyllda och vi är redo att fylla på mer fler intryck. Vi promenerar mot centrum längs vattnet och hamnen. Som namnet antyder odlas här stors mängder citroner och säljs i alla dess former som tvålar, likör, dofter etc. Landskapet i norra delena av Garda är mer dramatiskt och utmanade, bergen ramar in byn. Vi tar en glass och strosar i alla de små pittoreska gränderna. Vi förstår varför detta är en favorit hos många. Byn ligger nästan helt vid norra delen av sjön, här sägs det blåsa mer då vindsporter på vattnet är populärt. Blåsten är det inget vi märker något av.

italienjpg

italyjpg

IMG_1993 2JPG

IMG_2046JPG

Malcesine

Några kilometer till och vi är framme vid Riva del Garda. Det går liksom av bara farten, det låg ju inte långt bort från Limone zul Garda och vi tar ju hellre en annan väg hem än samma -så vi rundar Garda redan första dagen!  Det var kanske inte riktigt planen, men vi går på magkänslan. Vi stannar inte i Riva del Garda, utan fortsätter till Malcesine som ligger på östra kusten för middag. Även denna by är mysig med små gränder och tavernor i stadskärnan. Här reser sig stotligt berget Baldo upp sig bakom staden vilket man kan åka linbana upp till. Vi knallar i gränderna och ser oss omkring, hittar en trevlig liten taverna med goa egengjorda pastarätter. Efter kaffe och tiramisu styr vi kosan mot Sirmione igen, färden hem blir i riktigt regn och åskoväder. 

IMG_2016JPG

IMG_2051JPG