Lycklig och levande har funnits i ett år!

Nu är det ungefär ett år sedan jag beslutade mig för att starta upp en mer seriös och regelbunden reseblogg, med eget domän och webbhotell. Närmare bestämt den 24 september lanserades Lycklig och levande, själva namnet fanns med sedan några år innan och kom till då vi reste till Borneo (Malaysia, Indonesien) sommaren 2013. Jag har tidigare skrivit en hel del under mina långresor, men inte i den grad regelbundet och då än mer dagboksbaserat.

Hur har det gått?

Över förväntan! Jag har fått så mycket positiv respons, - mer än jag kunnat föreställa mig, från både för mig helt obekanta och bekanta! För det är jag så tacksam och det motiverar mig att fortsätta dela med mig av mina (våra) äventyr och resor. Bloggen startades i samband med min sjukskrivning och utmattning förra hösten och blev min ventil och glädje i allt det jobbiga som jag gick igenom då, fråga mig inte hur jag orkade för det gjorde jag nog egentligen inte. (ett inlägg om det här, jag har inte offentliggjort det särskilt). Bloggen startades också i samband med vårt livs äventyr som är den längsta resa vi hittills gjort, och som fortfarande är pågående, då vi sålde lägenheten i början av 2017 för att resa. 

dsc_0023jpg

Masesgårdens hälsohem vid Siljan i Dalarna

Jag har genom bloggen haft samarbeten med bl.a. Masesgården hälsohem, Consector bank, Sportamore men även fått förfrågan om att sälja bilder till den danska tidningen Politiken, som är en av de största nyhetstidningarna i Danmark. Jag har fått mail från resenärer med funderingar och frågor om mitt resande, jag har också fått förfrågan om en vistelse till Italien och gästbloggat hos andra. Detta är saker som jag aldrig kunnat föreställa mig, och jag är så tacksam!

Lycklig och levande ligger fortfarande på hobbyverksamhetsnivå och något jag gör för att jag tycker om att skriva, inspirera och för att det helt enkelt är kul.”

Det finns mycket att förbättra

Det finns fortfarande mycket att jobba på vad gäller den tekniska biten, det är en hel värld att lära sig allting. Jag skäms över att man fortfarande inte kan kommentera på bloggen och är väldigt besviken över att jag inte fått den hjälp jag behövt från de jag har mitt webbhotell hos. Detta hade givetvis skapat en större återkoppling till mina läsare och en större diskussion kring inläggen. Är det något jag ångrar så är det researchen av vilket företag man ska välja att starta sin blogg hos, då allting inte har fungerat felfritt för mig. Jag har heller inte fått till någon bra rutin vad gäller de utlovande nyhetsbreven på hemsidan.

dscn4934jpg

Från Costa Rica och Monteverde i början av vår långresa.

Jag skulle aldrig skaffa en blogg!”

Jag är stolt över att jag kommit en så lång bit på vägen med bloggen då jag ALDRIG skulle bli med blogg. Att ”offentliggöra” sig så hör inte till min natur eller personlighet, det är inte jag.

Ge mig gärna feedback!

Jag är tacksam över den utveckling som bloggen har genererat och ser med förväntan fram emot vad vi kan skapa tillsammans! Jag fungerar väl som så att går jag väl in för något så gör jag det rejält. Jag försöker dock att låta skrivlusten styra till stor del innehållet i bloggen och har en hel lista på idéer, utkast och pågående inlägg. Men jag skulle ändå med glädje ta emot tankar och förslag på vad just DU vill läsa mer om! Alla tips mottages med stor glädje och tacksamhet för att kunna få ut mesta möjliga och utveckla Lycklig och levande till det bästa.

Är du/ni mer intresserade av renodlade guider till de resmål vi besöker? Eller kanske mindre fakta och mer våra vardagliga äventyr på resande fot? Är det för lite bilder? Är det för mycket filosofsnack?


Kom gärna med tankar, idéer, åsikter och input!
Maila mig lyckligochlevande@gmail.com

Återigen stort tack till er som följer mig/oss på våra äventyr! 

dscn6836jpg

Efter paragliding i Colombia