Lästips för höstmyset eller höstsolen – bloggar & böcker som inspirerar!

Höst för mig betyder mys, läsning och krypa upp i soffan med en god bok eller tidning och en kopp te – i alla fall på hemmaplan. Här blir det mest utflykter, dygnslånga bussresor, vackra vyer och spännande nya möten. Man känner inte direkt av årstiderna på samma sätt, vilket är något jag verkligen uppskattar med att leva och bo i Sverige. Och i vanliga fall, på hemmaplan så är hösten mys för mig, jag har alltid tyckt om hösten. Just för att man får anledning att vara inne och mysa och tända ljus. Det har varit dåligt med läsande för min del under vår första halva av resan, men sedan sommaren har jag plöjt en del böcker och kan rekommendera flera av dem. (jag läser mest deckare av den enkla anledningen att jag tröttnar om det inte är tillräckligt spännande). Idag tipsar jag om lite av varje som berört mig det senaste!

dsc_0034jpg

En god bok framför brasan, är det inte det mysigt så säg?

Böcker & författare

#Författaren Emelie Schepp har för mig varit okänd sedan i somras, boken Märkta för livet drog jag igenom på några dagar. Därefter läste jag den andra boken i serien, Vita spår och den var snäppet vassare.

#Författaren Anders de la Motte förtjänar också att nämnas i sammanhanget, en favorit hos mig sedan en tid tillbaka. Jag tycker om allt som jag läst av honom.

#Författaren Jens Lapidus har jag inte läst något av tidigare, men jag började på hans andra serie om Emelie och Teddy. Han skriver skarpt och annorlunda, jag gillar kombinationen av karaktärer där Teddy är busen som försöker leva ett vanligt liv och Emelie en medelmåtta på den fina advokatbyrån. Läs! Första boken heter Viprummet. 

(Rese) Bloggar

#Resebloggaren Sanna Rosell har en otrolig förmåga att skapa förnimmelser av ord, och jag bara älskar hennes sätt att skriva! Har du inte redan upptäckt henne så spana in hennes hemsida! Hon har en kärlek till just Sydamerika, vilket gjort att hon följt mina äventyr med stort intresse.

#Resebloggen Resa medvetet som skrivs av Linda Engström väcker tankar och ibland nya tankesätt genom sina resereflektioner. Hon skriver ärligt och rakt om sitt liv och resor.  

#Jag vill även passa på att nämna Jennifer Sandström som sedan en tid tillbaka sa upp sig från sitt jobb för att driva sitt eget företagande med bloggen, vilket jag ser fram emot att följa med intresse! 

#Malin Lundsten har även hon nyss blivit egenförtagare. Jag har mestadels följt henne via Instagram tidigare men sedan nyligen även börjat läsa hennes blogg.