Kickar och tacksamhet

dsc_0049jpg
Veckan i fjällen sprang iväg och väl hemma landade jag i ett flyttkaos. Veckan som var fortsatte vi att njuta i och av fjällens vidder. Veckan bjöd på fantastiskt väder. Det är först på senare år som jag insett vilken förmån jag har haft som har fått växa upp med det här. Att varje år kunna åka till två egna stugor i fjällen, att ha tillgång till tre egna skotrar som gör att man kan ta sig ut i fjällvärlden. Hur få förunnat det faktiskt är. Som liten hade jag bilden av att det var en normalitet att ha en egen stuga i fjällen.
Vadå alla var väl uppväxta med att köra skoter på fjället sen barnsben?

Nja.. kanske inte riktigt alla. Som barn har man sin referensram och tror att livet ser lika ut för andra, så som det ser ut för mig. Någonstans förstod jag kanske att det inte var så. Jag minns en gång väldigt tydligt när en klasskompis berättade att de bodde någon minut från skidbacken. Jag blev konfunderad då vi själva hade cirka tre mil till närmsta skidanläggning. Men min referensram såg ut så, och att någon annans såg annorlunda ut var som liten svårt att förstå.

Idag är jag tacksam för att jag har fått växa upp med möjlighet till närheten till naturen. Att kunna åka hit med kompisgäng som tonåring och med familjen som liten, och nu som vuxen. Känslan att köra skotern över sjön och blåsa på i 110 km/h. En sådan frihet. En sådan kick. En upplevelse jag önskar att alla skulle få uppleva. De ändlösa vidderna.

img_3459png

Tacksam för att jag fick möjlighet att lära mig åka skidor när jag var ett och ett halvt år gammal.
Tacksam för alla de skoterturer och utflykter vi har gjort genom åren.
Tacksam för sommarens alla fjällvandringar och övernattningar på fjället.
Tacksam för alla de turer på längd som jag inte uppskattade som yngre.
Tacksam för pimpelfisket som årligen bjöd på rosiga kinder, och snålt med fisk som ingen ändå tyckte om.
Tacksam för att få ta del av samernas kultur här uppe och besöka deras marker.
Tacksam för vanan att vistas i naturen och uppskatta skog, fjäll, sjö och hav.
Tacksam att jag har formats till den jag idag är.

Vad är du tacksam för?

img_3444jpg
Jag och mina bröder på skotertur.

img_3464jpg
I väntan på grillning.

img_3427jpg
På toppen av Funäsdalsberget, en av dagarna med utförsåkning.

img_3449jpg
Längdspår "hemma" i Messlingen.