Julresor genom åren

Med ett nytt år har det blivit mycket listor, sammanfattningar och sumeringar. Det har inte varit mycket till julkänsla den här julen, förrän vi kom till Sverige igen på annandagen. Med inspiration från Sanna Rosell knatade jag ner ett eget inlägg i samma tema -nämligen julresor genom åren. En tillbakablick på vilka jular som inte innehållit svenska traditioner -då julen som litet barn var helig men allteftersom har kommit att bli något annat. Även om det är först på senare år som jag börjat både gilla och uppskatta julmat. Eftersom jag inte kan stoltsera (är det ens nåt att stoltsera med?) med så värst många julaftar utomlands, så summeras resorna i december månad också genom åren. 

Att uppfylla en dröm, stranddagar på Malapascua, 2011

Detta var första julen för mig som spenderades utomlands, det var en väldigt speciell känsla. Vi var på vår första långresa i Sydostasien 2011-2012 och julafton firades på ön Malapascua med en filippinsk familj. De är kristna där så de firar jul även dem, de slaktade en gris dagen till ära som vi fick ta del av. Det var vi och ett annat par och familjen. För mig var det en exotisk känsla att få uppleva något annat än svenska traditioner.

Miniweekend till Polen, 2013

Julen spenderade vi hemma, men nyåret spenderades i Gdansk bara jag och Stefan. Jag vill minnas att det var antingen en julklapp eller tidig födelsedagspresent till honom. Detta året bodde jag även i Halmstad, vilket gjorde tiden tillsammans ännu mer betydelsefull och prioriterad.

img_2793jpg

Nyårsgatorna i Gdansk.

Strosande på gatorna i Paris, 2014 

Likaså denna julen blev hemma för att sedan inta Paris i mellandagarna. Vi fick några lugna dagar ensamma utan Harry (vår nyanlände labbevalp) som hade anlänt i början av november och tagit upp all vår lediga tid. Jag minns att det var en befriande känsla att stosa runt på gatorna och sitta på café i lugn och ro. 

Backpacking i Sri Lanka, 2015

Efter min tävlingssatsning i Bodyfitness som nästan tagit all min energi under året reste vi runt en dryg månad i Sri Lanka under december-januari. Det var välbehövligt och så underbart att få göra något helt annat, och känna sig fri igen! Julen spenderades i Mirissa, jag minns att vi åt pizza och kikade på fyrverkerier från stranden. Här är alla inlägg som skrevs under resan. 

DSCN3438jpg

Sri lankajpg

Budapest med vänner, 2016 

I december 2016 var jag sjukskriven för utmattning sedan några månader tillbaka. Jag och några vänner kom iväg på en weekend till Budapest i mitten på december. Vi strosade i staden, var och badade termalbad och åt god mat.

img_2973jpg

img_2993jpg

Jul i Rio, 2017

Efter nästan ett helt år på resande fot avslutades resan i Rio de Janiero (som faktiskt betyder Januarifloden på spanska). Julaftonen var inte särskilt speciell, vi hade ett flyg till Salvador på sena kvällen så vi behövde checka ut från vårt rum tidigare samma förmiddag som flöt på fint med gott väder på stranden. Eftermiddagen blev inte riktigt som planerat men det är en annan historia och ett eget inlägg. 

DSCN8872JPG

DSCN8783 2JPG

Vill du läsa mer? 

Här hittar du fler listor som publicerats på Lycklig & levande