Julklappstips till resenärer

Inlägget presenteras i samarbete med Väskan men åsikter, upplevelser och tankar är alltid mina egna. 

Julklappstips till resenärer

För ett tag sedan fick jag frågan vad man ska ge en ”reseperson” i julklapp. Jag vet inte om personen som frågade syftade på mig och ville lura ut något, eller om det bara var en rent allmän fråga av genuint intresse. Det första som dök upp i huvudet var en kamera så man kan föreviga alla resor och minnen. Och det är ju givetvis bra, men det är ju något som de flesta oftast redan har.

Passfodral för resan – något som faktiskt alla kan tänkas behöva

Jag funderade vidare och kom på passfodral, när man reser länge eller ofta är det bra att ha ett skydd för passet. Det kan låta lite fåfängt men faktum är att det behövs, passet slits och är det för slitet så kan det i värsta fall inte vara godkänt. Jag har aldrig haft något passfodral, vilket jag borde införskaffat för länge sedan. Idag kan man inte se något som helst tryck på utsidan av varken mitt eller sambons pass längre.

IMG_20191122_095849_resized_20191122_09592828617645jpg

IMG_20191122_095901_resized_20191122_09591770817641jpg

Den perfekta julklappen – en resa

Den här julklappen har jag använt mig av själv många gånger, kanske mest för att jag själv vill resa, och då kan följa med som sällskap. Eller varför inte bara en lite symbolisk slant ämnad för ett äventyr? 

För alla – en resväska såklart!

Jag är övertygad om att svaret på frågan är resväskor - det behöver ju de flesta. Alla som reser använder ju väskor och kanske är det just det man ska köpa till en resenörd eller egentligen vem som helst i julklapp? Visst kanske många redan har en resväska, men många har också en gammal sådan som faktiskt kan behöva uppdateras. En resväska är något man sällan köper till sig själv. 

Även om jag själv mestadels reser med ryggsäck så borde alla som reser mycket investera i en bra resväska. De gånger jag reser med resväska är på kortare resor i Europa, weekends och eventuella solresor – så med andra ord, resväskan används den med.

Fokus för inköp av en resväska är för mig främst att den ska vara användbar, praktisk, lätthanterad, hållbar och gärna även prisvärd. Och kanske helst också gärna snygg. Efter en snabb research efter olika resväskor och märken fastnade jag för den här resväskan, då den verkar smidig och lagom stor.

Tips - är att välja en resväska i en annorlunda färg – den syns då bland mängden väskor och du hittar det enklare på till exempel bandet på flygplatsen! 

Capture 2PNG

vska 2PNG

För den miljömedvetne – en filterflaska

När jag fick frågan om julklappstips till resepersoner frågade jag även sambon om han hade några idéer. Han funderade inte länge innan han sa en filterflaska är ju typ något av bästa man kan ge en person som reser mycket och i längre perioder. Under andra halvan av vårt år i Central- och Sydamerika använde vi oss av en filterflaska för att kunna dricka och tappa upp vatten var som helst i världen. Det minimerar plastkonsumtionen och du slipper även köpa vatten. Vi upplevde inte att vattnet smakade särskilt illa, utan faktiskt helt okej på de allra flesta ställen. 

DSCN8504JPG

DSCN8269 2JPG

Min personliga favorit - packpåsar för väskan eller ryggsäcken

Något som jag som friluftsmänniska och vandrare vill slå ett extra slag för är just packpåsar, det har varit ovärderligt under alla våra långresor, vandringar och äventyr. Det har verkligen hjälpt oss att hålla ordning och reda i väskan - det är praktiskt, ger bättre koll och struktur!

Andra idéer på julklappar till personer som gillar att resa är en kalender, en power bank, water bag, reselakan eller resehandduk. På väskans hemsida finns det fler passande resetillbehör som kan passa som julklappar för resenörden – varför inte en nackkudde, lås till resväskan eller små flaskor för påfyllning?

Vill du läsa mer? 

Fler inlägg under kategorin Planering och restips
Weekends
Resor i Europa