Jag skulle aldrig någonsin ha en blogg & ännu mindre driva eget

Varför driver jag en reseblogg & vad vill jag med bloggen under året?

Återigen, nyåret skapar ett behov av att nystarta och summera – så även för mig. Även om jag inte riktigt hängt med i det höga levnadstempot (tiden går så hiskeligt fort), så börjar jag förstå och landa i att det är 2020.  

Bloggen - Lycklig & levande - det som började som dagboksanteckningar under långresorna för att sedan bli Resedagboken på nätet som var så populärt på den tiden. Det utvecklades sedan till en enklare blogg på portal en kort period innan jag landade här på Lycklig & levande och det som ni tar del av idag. Det var också då som jag började blogga regelbundet och inte enbart under långresorna.   

Jag skulle aldrig ha en blogg, min mening var att det var ytligt att lägga upp sina tankar och göromål på nätet – usch, nej och fy det tänkte jag inte bli en del av. 

Samtidigt som jag alltid har haft ett behov av att dokumentera det jag gör, att skriva ner och anteckna. Redan som liten skrev jag listor och krumelurer i anteckningsböcker. Och det är tur att man kan ändra uppfattning, så mycket som bloggen har gett mig i form av både jobbuppdrag, nätverk och upplevelser. Idag ser jag bloggar och sociala medier som inspiration, även om jag såklart kan bli trött på det ibland. Jag tänker att vi alla har ett ansvar kring det vi delar med oss av, men du som läsare har också ett ansvar och ett val. 

Jag skriver både för egen del och för dig som läser -för inspirationen och skapandet. För passionen till äventyren, resorna och upptäcktsfärderna. 

IMG_20200106_090906_resized_20200114_043734424jpg

Jag vill att Lycklig & levande ska få dig att känna ..

.. inspiration till att upptäcka, leva och resa så klart, gärna lite mer ”off the beaten track”.  

..att du också vågar följa dina drömmar, tänka annorlunda och lyssna mer inåt till dig själv, till just det du vill, oavsett om det gäller resor eller annat. 

.. att innehållet här är transparent, genuint och ärligt.

.. nyfikenhet och glädje för livet i allmänhet – lycklig & levande helt enkelt!

.. att du får verktyg till livsdesign och egna tankar kring hur du kan påverka ditt liv i den riktning du vill. 

.. att Lycklig & levandes värderingar är sunda, hållbara och långsiktiga. En plats där vi reflekterar kring hållbarhet, konsumtion och resande på ett sunt sätt, men utan att pekpinnar. Och att det sedan är upp till var och en att utefter bästa förmåga ta ansvar och förhålla sig på (ett för dem) bra sätt. 

IMG_20200104_105044_resized_20200114_043651474jpg

Resultaten från mini-undersökningen på Instagram

Förra veckan gjorde jag en liten miniundersökning på Instagram kring vad ni vill läsa och se mer av, man kunde i stories ganska simpelt välja mer/mindre på ämnena nedan. Idén till detta fick jag av Emmi som bloggar på Explorista. Resultatet var följande, 

 • 93% vill ha mer friluftsliv
 • 79% vill ha mer vardagsäventyr och utflykter
 • 77% vill ha mer resor
 • 76% vill ha mer inre resor och personlig utveckling
 • 68% vill ha mer vardagsliv
 • 64% vill ha mer livsdesign och frilansliv
 • 54% vill ha mer träning
 • 59% vill ha mindre företagande

Utöver att vara en reseblogg är Lycklig & levandes nisch sedan start just inre resor och personlig utveckling. Mest glädjande för mig är att ni precis som jag uppskattar när jag skriver om inre resor och personlig utveckling, det är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Därför glädjer det mig lite extra att ni uppskattar det.

Utöver det har Lycklig & levandes främsta nisch också naturligt blivit friluftsliv, natur och vandring eftersom det är en stor del av mitt liv och en(!) av anledningarna till att jag reser.

IMG_20191230_105825_resized_20200114_043354168jpg

Utvecklingen då?

 • Jag vill skriva, tipsa och resa ännu mer i Sverige och landvägen. Jag vill inspirera till platser mer i närområdet - för att ett äventyr inte behöver vara på andra sidan jorden, utan även runt husknuten. 
 • Jag vill utveckla min nisch inom friluftsliv och skriva ännu mer om vandring både i Sverige och världen. Jag vill även kajaka, cykla och klättra! 
 • Jag vill bredda och fördjupa innehållet ännu mer på flera plan. Jag vill fortsätta skriva om tankar kring personlig utveckling och inspirera till ett äventyrligt, friare liv som du själv styr över. 

Så länge intresset för att resa och uppleva finns kommer Lycklig & levande att finnas. Inlägget är delvis inspirerat av Sanna Rosells version. 

Vill du läsa mer? 

Att satsa på sina drömmar - 7 tips för att leva och skapa sin dröm 

Tankar kring den ökande trenden för vandring & friluftsliv - och vårt ansvar för klimatet 

Fler inlägg i kategorin Att resa inåt