Iseo - den bortglömda pärlan mellan Como & Garda

Efter turistade i Sirmiones gamla stadsdelar varvat med sol och bad, en stilla dag utan bilkörande och med mer reflektion törstar jag efter att upptäcka igen.

Vi tröttnade på alla människor
som flockades i gränderna, matställena och resturangerna och tog till oss tipset från hyrbilskillen och besökte hans favorit - Lake Iseo, den något mindre sjön placerad mellan Comosjön och Gardasjön.
Det är drygt 6 mil att köra från Garda och efter ett löppass på morgonen är vi redo för mera äventyr.

IMG_2070 2JPG

IMG_2076JPG

Här råder inte samma hysteri som i Garda, som man inte ska sticka under stolen med är rätt så överbefolkat på turister. Jag kan verkligen rekommendera att åka till Iseo, känslan och miljöerna påminner på Garda, men man får mer utrymme och ha det för sig själv -då det är betydligt mindre turister. 

Monte Isola

Vi bestämmer oss för att ta båten över till ön Monte Isola när vi ser att den kommer -snacka bra tajming, höjden av spontanitet. Det är inte långt och tar bara några minuter över. Ön är nästintill bilfri sånär som på hotelleveranser och en ambulans. Vi promenerar genom hamnen och hittar en mysig trädgård med uteservering där vi tar en pizza till lunch. Den tar tid men är väl värd att vänta på. Efter maten fortsätter vi längs vattnet, här råder ett lugn och det är mysigt att strosa runt.

IMG_2099JPG

IMG_2068 2JPG

Vi njuter av att slippa trängas. Sjön känns som en miniatyr av Gardasjön, samma känsla men med kortare avstånd och genuinare känsla.

Det är lika varmt här men något molnigare idag vilket vi tackar för då vi glömde badkläderna i bilen. Vi vänder och går tillbaka till centrum för en iskaffe innan vi tar båten tillbaka till fastlandet och fortsätter med bilen norröver längs kusten mot Lovere, staden i norra delen av sjön. 
 

IMG_2074 2JPG