Iakttagelser & funderingar från en ensamresenär


När man reser själv lägger man märke till mycket saker. Här är lite saker som jag har iakttagit och tänkt på under min weekend i Spanien. 

- En del människor står väldigt nära bakom en i köer. Sådär jobbigt, obehagligt, slickande nära som för att inte riskera att någon annan ska kunna smita mellan. 

- En del äldre män filmar hela vägen på bussen till stan och finner det väldigt exotiskt. Övriga passagerare på bussen är inte lika roade.

- Man hinner göra väldigt, väldigt mycket när man reser själv, om man är en sån som jag och gillar att göra saker. Samtidigt som jag kan göra saker hur långsamt jag vill också såklart.

- Det finns många människor som gillar att grabba ta i det främre stolsätet på flyget när de ska resa sig upp, detta uppskattas inte alltid av framförvarande person. Inte av mig heller för övrigt.

- Det är väldigt smidigt att resa själv, man slipper vänta och anpassa sig efter någon annan. 

- I början när jag kom fram kändes det som om jag väntade på någon. 

- Även handklovar med gulligt, rött ludd på är förbjudet på flyget (Obs! Inte mina).

- Tiden kan gå både långsamt och snabbt på samma gång.

- Det är knöligare med prylar och värdesaker om man t.ex. behöver gå på toaletten. Man behöver ständigt bära med sig allt. Toalettbesök på stranden blir en större grej. 

- Påtränande inkastare drabbar en inte i samma utsträckning som större sällskap. Man är ju enbart en person liksom.

IMG_20190603_175020_resized_20190606_095838750jpg

Foton är en annan grej som också kan vara lite knepigare som ensamresenär,
i alla fall om man inte har en selfie-stick, gillar att ställa upp sig för folk eller använda utlösare då. 

Det har varit roligt och lärorikt att resa på egen hand. Allra roligast har varit att plocka upp spanskan igen, jag förstår mycket mer än jag tror. Dock tror de att jag kan så bra spanska när jag pratar att jag blir lite stum och förstår inte alltid fortsättningen.

Jag är inte helt såld på konceptet att resa själv. Delad glädje är fortfarande dubbel glädje för mig och jag trivs bäst i sällskap. Jag föredrar sällskap framför att resa själv, men jag har gett det en chans och det är nog inte sista gången det händer.