Gdansk

Nu var det ett tag sen sist, men vi kom iväg till Polen och Gdansk trots allt strul på hemmaplan som varit den senaste tiden. Det var väldigt skönt att åka iväg med familjen även om min energi var begränsad så gav det glädje att få umgås.
img_2784jpg
Vi hann med en hel del under helgen då vi hyrt bil kunde vi röra om obehindrat som vi ville. Vi besökte bland annat Europas största medeltida borg Malbork som ligger ca 5-6 mil från Gdansk, kan rekommenderas. Här gick vi en guidad tur med inspelning i hörlurar, intressant tyckte vi alla i olika intensitet. Det var lite som en film att gå runt i slottets olika delar och lyssna på rösten som berättade om dess storslagna dagar. 
img_2785jpg

Gdansk är förövrigt en vacker gammal stad med en mysig stadskärna bestående av gamla stan. Vi hade hyrt en lägenhet precis vid vattnet med tillgång till Spa anläggning på nedervåningen. Detta var mycket populärt av de yngre medresenärerna, men även de äldre njöt av bastu och bubbelpool. På kvällarna strosade vi runt på stadens gator efter goda middagar. Typiskt polskt är piroger, detta testades på ett av stadens mest berömda ställen. Man kunde välja bland ett oändligt antal fyllningar, vi valde flera olika och bytte med varandra.
img_2803jpg
Trots en del blåst och regn under dagarna tog vi oss upp till halvön Hel nordväst om Gdansk. Miljön påminde om Skagen och det var mysigt att knalla runt på stränderna, är nog verkligen fantastiskt på sommarhalvåret. 

När vi kom hem igen var det kallt och snö! 
Kramar från oss.