Företagande & coaching - nu har jag reggat mitt egna företag!

Processen till idag 

Resebloggen Lycklig & levande startades 2016, och den har etablerat sig mer och mer, vilket är jätteroligt! Från början var det ett hobbyprojekt och rent intresse för resande och att skriva. Att få delge stundande långresa till Sydamerika då vi sålde lägenhet och möblemang för ett liv på resande fot. Jag hade sedan tidigare skrivit sedan flera år, men i perioder när vi varit iväg på långresor och äventyr, egentligen sedan vi började resa på längre resor 2011. Sedan fyllde Lycklig & levande 1 år, och 2 år. Det trillade in fler och fler erbjudanden om både en del resor och samarbeten.  

Sedan början av året har jag lagt en plan
för vad jag ska göra för att komma vidare med Lycklig & levande och starta ett eget bolag. I februari tog jag första steget och deltog i Starta-företagsdagen på YESBOX, där alla myndigheter i samverkan delgav information och praktiska tips att tänka på vid start-up. Det kan jag varmt rekommendera för den som går i tankar kring att starta eget. Det är enormt mycket praktiskt man lär sig. Ganska mycket matnyttig information framför inspiration. 

Väl där fick jag kontakt med Drivhuset som arbetar med att stötta och coacha blivande och nya företagare i deras processer. Jag bokade in affärsrådgivning med dem och har varit på två tillfällen hittills. Det har varit skönt och givande att bolla med någon utomstående kring ideér och allt möjligt. Jag har fått svar på alla mina frågor kring moms, fakturering, säljarbete, varumärke, målgrupp etc. Som ny egen förtagare har man hur många frågor som helst.

Efter det senaste mötet för några veckor sedan skickade jag in ansökan för godkännnade av skattesedel och moms för enskild firma. Eftersom det har varit deklarationstider så har Skatteverket haft mycket att göra. Men i början av veckan damp det ner ett godkännande och en planering för prel.skatt, och jag har nu blivit med eget registrerat företag! 

IMG_20190504_115642_resized_20190508_094009537jpg

Framöver - vad händer nu?

Det känns pirrigt, roligt, inspirerande och läskigt på samma gång. Vad ska du göra kanske du undrar nu? Jag vet inte riktigt själv, min skrivkurs på GU är slut nu i juni. Jag har inte riktigt tagit beslutet om jag ska köra verksamheten på heltid än, eller om jag ska kombinera det med ingenjörsarbete, vilket jag inte inte är redo att släppa helt. Det återstår att se. Jag tänker - varför måste man välja? 

Grunden i mitt företag kommer bestå av att skapa textinnehåll i alla former - hederligt skriftligt frilansarbete där det kan vara allt från redaktionella texter, blogginlägg, artiklar, reportage till reklamsamarbeten. En kompetens som är eftertraktad och något som jag förstått att inte alla besitter - att skriva alltså. Det är arbete som kommer ske både utanför och inom bloggen. Jag kommer även vilja utveckla mina kompetenser inom foto. Utöver det har jag fler planer och tankar kring verksamheten framöver, men de ska få gro en stund till innan jag delar med mig av dem. 

Hoppas ni vill följa min fortsatta resa! 

IMG_2171JPG

Relaterade inlägg

Att satsa på sina drömmar - 7 tips för att leva & skapa sin dröm 

Mina tankar kring sponsrat innehåll och samarbeten på bloggen

Att jobba i en mansdominerad bransch - mina upplevelser & erfarenheter

Jag medverkar i Mölndalsposten - igen! 

Nya äventyr i vår - jag ska plugga igen!