En uppdatering i resplanerna

2017 står i antågande och jag ser fram emot året som ett barn på julafton. Jag har läst om många löften, planer och idéer inför året. Här blir det inga nyårslöften eller livsstilsförändringar. Jag stävar efter fortsatt balans, bibehållen träning och personlig utveckling. Och att få tillbaka min ursprungliga energi, vilket verkar mer långdraget än jag först ville förstå. 

Vi har sedan några veckor tillbaka bokat en enkel flygresa, och i mars ska vi leva på resande fot under en ännu okänd period. Ni är många som frågar och undrar, men vi har inga svar. Ingen stakad resrutt. Första destination är Panama, därefter planerar vi för besök i grannlandet Costa Rica och vidare mot Nicaragua. Därefter får vi se vart det bär av, vi får se vad vi hinner i Centralamerika innan säsongen går mot regn, orkaner och oväder. 

Hemma håller vi på och rensar och rensar. Och rensar. Vi har nog rensat ut minst tio sopsäckar med kläder (till välgörenhet givetvis). I veckan hade vi fotografering av lägenheten så dagarna har spenderats med fönsterputs och stylande. Tror inte vi haft det så här rent sedan vi flyttade in! Det känns SÅ skönt att det är över, bit för bit faller på plats. Nu finns ett riktigt fynd på Hemnet vill jag lova. Vi läser, lyssnar och pratar spanska bäst vi orkar och hinner, i onsdags hade vi en spikad spanskalektion alla tre som kommer resa första tiden tillsammans. När vi skiljs åt efter sällskap med Pernilla de första veckorna planerar vi gå en kurs i spanska på plats. 

Kommande nu är fortsatt fokus på bostaden tills visningar och försäljning är över. I kombination med rensning av alla ägodelar, alltså hur mycket onödigt äger man inte? Skön känsla att göra sig av med saker man inte använder som någon annan kan ha bättre användning av.

Innan avfärd har jag två Sverigeresor inplanerade, vilket känns toppen. Att få suga ut rejält av Sverige innan avresa. Något som är få förunnat med att vara iväg så länge är att man verkligen uppskattar sitt hemland på en helt annan nivå vid hemkomst. 

Jag kan även hinta om att ni kommer kunna läsa om resan i ett samarbete genom en mer etablerad nyhetskanal utöver bloggen, det känns jätteroligt! Mer om det när det närmar sig. 

God fortsättning!