De mest lästa inläggen under 2018, flopparna & mest lästa någonsin

Här kommer lite statistik från året som gått. Mina mest lästa inlägg under 2018, som är skriva under året. Men även mina mest lästa inlägg någonsin, samt mindre populära inlägg. Här kan ni se 2017 års statistik. 

Inlägg kan bli populära på främst två sätt; dels vid publicering genom att många läser dem direkt för att de har ett nyhetsvärde just då de publiceras, detta upplever jag ofta är personliga inlägg om mig - människor är helt enkelt nyfikna! Det andra sättet är genom att inläggen lever länge under Google-sökningar senare, de håller under tid. Detta är ofta guider, eller matiga informationsinlägg eller besök och samarbeten.  

Under året har jag publicerat 72 inlägg, vilket är ca. 1-2 inlägg i veckan. Det var ungefär min ambition det här året. Givetvis en minskning mot förra årets totala summa på 106 stycken, men då reste vi också på heltid. Detta året har varit lite kaotiskt, 2019 hoppas jag blir året då jag kan lägga ännu mer tid och energi på bloggen så den får utvecklas till sin fulla potential. 

Följare på Lycklig och levandes Facebook sida har under året ökat från 749 till 895 st följare.  

De mest populära inläggen under 2018 

1. Ästad Vingård – en oas i Halland – vandring, vin & välmående

Ästad vingård besökte jag två gånger under året, en gång i samband med jobbet och en gång privat. Inlägget är ett samarbete med dem, och anledningen till att det är så populärt tror jag främst beror på att det hamnar högt upp i Googles sökningar, och många läser inlägget för att få en personlig åsikt kring destinationen innan besöket. 

DSC_0072 2JPG
Vinrankorna på Ästad.

2. Masesgården - passar för besök både sommar & vinter

Masesgården toppar i år igen - även här tror jag att det är ett inlägg som håller i längden. Människor hittar hit genom Google-sökningar och inlägget ger en bra överblick kring hur det är att besöka hälsohemmet! 

3. Vadringarna i Sydamerika du inte får missa!

Jättekul att detta inlägg är ett av mina mest lästa - jag älskar trekking och det är bara roligt att få tipsa och inspirera fler till detta i Sydamerikas fantastiska natur. 

DSCN1572JPG

Från vår vandring i Patagonien, Chile.

4. Ett oskrivet blad – ett nytt år och planerna inför det

Detta inlägget delade jag på nytt i slutet av året - vilket gjorde att de fick fler besökare och möjlighet att läsas pånytt av nya läsare. 

5. Det ständiga görandet – vart är varandet?

Ett reflekterande inlägg som jag tror kan beröra många - uppskattar att även dessa tar plats bland de mest lästa inläggen. I en värld där allt ska effektiviseras tror jag det är bra att stanna upp fråga sig själv om man lever det liv man verkligen vill?  

6. Nya äventyr i vår – jag ska plugga igen!

Detta är ett inlägg som skrev ganska nyligen och slog direkt - jag ser det som att många är nyfikna på mitt liv och min utveckling om vad som ska hända nu. 

7. Varför är livet så förutsägbart?

Kul - detta är en rubrik som lockar läsare tror jag. Och jag minns även att jag fick lite frustrerande kommentarer på inlägget av människor som inte alls delar min syn - jag uppskattar att ni delar med er av er bild! 

8. De tio mest populära länderna på Lyckig och levande

Ett inlägg med kul info om vad ni tycker om att läsa om, lovar återkomma med ett nytt inom kort. 

9. Säsongsguide till Sydamerika – komlpett guide till när det är bäst att resa vart

Ett matigt inlägg som jag tror kommer leva länge, jag får regelbundet mail från människor med frågor om just Sydamerika så jag hoppas att detta kan hjälpa till i er planering! 

dscn78392jpg

Från en av alla vandringar i Ecuador.

10. Uppgradering på SAS & vad jag tyckte om det

Av någon anledning så tycks inlägg om flygresor och flygbolag alltid locka mycket läsare - jag förstår inte riktigt det själv, då det inte intresserar mig personligen att läsa dessa typer av inlägg hos andra. 

Egna favoriter - filosofinläggen!

Tankar om äventyr & vara modig – Vad är mod? 
Its all about the power of now
Tankar om tid 

Gästbloggare  

Lycklig och levande har under året haft två gästbloggare, vilket är första gången någonsin. Sofia Johansson delade med sig i en inläggsserie om hennes resa till Kina, här kan du läsa hennes inlägg. Sedan skrev Ella Brandt om sin bestigning upp på Huayna Potosi 6088 m.ö.h.

bild 13jpg

Gatumat i Kina.

Mest populära inläggen någonsin

1. Restips & svar på frågor om Sri Lanka 

2. Masesgården – ett av Sveriges kvarvarande hälsohem

3. Galapagos på egen hand – en annan värld 

4. Varför du inte ska sola utan handduk!

5. Matkulturen i Peru

dscn3495jpg

Sri Lankas sydvästra kust.


Minst lästa inläggen under 2018 

1. Miniguide - naturområden att besöka i Göteborgs omgivningar 

2. En paus från vardagen

3. Recap - Juli & min sommarlista

4. Vykort från Comosjön

5. Tid för eftertanke och reflektion