De mest lästa inläggen under 2017

Jag fick frågan för någon vecka sedan om jag kan se vilka som besöker bloggen. Både ja och nej, jag använder ett verktyg som heter Google Analytics där jag kan se mycket statistik och beteenden hos de som besöker Lycklig och levande. Jag kan bl.a. se hur många besökare jag har, när de läser, vilka inlägg som läses, varifrån de som läser kommer, vilka utgångssidorna är, hur länge varje sida besöks, hur bra bloggen är på att behålla besökare osv. 

Det här är mina mest lästa inlägg under 2017, som också är skrivna under 2017 dvs. jag har inte tagit med populära inlägg som skrivits tidigare. 

dscn3805jpg

Uppe på den närliggande toppen i Ella, Sri Lanka.

1. Restips & svar på frågor om Sri Lanka

Sri Lanka spåddes bli ett hett resmål under 2017 och så visar även statistiken för bloggen, och även fler resebloggare vittnar om samma. Detta är mitt mest lästa inlägg under året som var, kanske för att det konkreta svar på tal eller bara för att Sri Lanka är ett riktigt hett resmål!

2. Masesgården – ett av Sveriges kvarvarande hälsohem

Vi kan se att det är inlägg från början av året ligger lite högre, då dessa haft en längre tid på sig att exponeras. I början av 2017 besökte jag Masesgården som är ett av Sveriges kvarvarande hälsohem tillsammans med min svärmor, detta inlägget ligger som nummer två av mest lästa inlägg under året, vilket är mycket roligt! Hit åker jag gärna tillbaka.

3. Äntligen bostadslösa!

Inlägget skrevs i samband med att vi sålde vår lägenhet i början av året, jag kan tänka mig att titeln drar till sig nyfikenhet och klick. För mig har det alltid varit viktigt med fokus på bra innehåll snarare än en titel som drar besökare -detta var ett undantag för min del och ja det resulterade i ett populärt inlägg. 

4. Galapagos på egen hand -en annan värld

Galapagos finns det verkligen så mycket mer att skriva om, och det är något jag önskat redan blivit av då jag vill motivera och inspirera fler att åka hit på egen hand. Det är på g och kommer inom en snar framtid. 

5. Vanliga missuppfattningar & förutfattade meningar om långtidsresenärer 

Sådana här listor drar klick -så är det väl bara? Jag tycker ändå att inlägget har ett seriöst syfte som jag ville lyfta när jag skrev det. 

dscn7804jpg

Quilotoa-loop i Ecuador, en av alla de där bra dagarna som långtidsresenär.

Vilka är det då som läser bloggen? Kort statistik från 2017

106 publicerade inlägg under året som var.

84% av mina läsare är från Sverige (befinner sig i sverige) vilket inte är så konstigt då bloggen skrivs på svenska. I topp efter detta kommer de nordiska länderna.

38% av totala antalet besökare är återkommande, varav resterande är nya.

Jag har flest besökare i åldrarna 25-34 år vilket står för 30% av besökarantalet.
I övrigt ett brett spektrum från 18-65+

71% kvinnor och 29% män läser (fråga mig inte hur). 

Genomsnittlig besökstid på bloggen är ca. 2 min