Backpacker eller suitcaser? - Vem är du när du reser?

Vem är du när du reser? En lista om resenärstyper. Denna listan spreds som en löpeld bland resebloggarna i början av året – jag tänkte göra den redan då men sedan kom det så mycket annat emellan. Men bättre sent än aldrig eller? Det var Annika på Resfredag som började med den.

Dyka ifrån poolkanten eller smyga ifrån badstegen/poolkanten?

Nu kommer jag nog göra många förvånade (och besvikna?) men nio gånger av tio så smyger jag ner från kanten eller stegen. Jag har aldrig varit ett jättefan av vatten och har stor respekt för det. 

thajpg

Backpacker eller suitcaser?

En gång backpacker alltid backpacker? Än så länge i alla fall. Vi får se hur det blir i framtiden. Men jag fördrar fortfarande det lite obekväma för att uppnå äventyret och upplevelserna.

DSCN9480 2JPG

Bolivia hösten 2017

Packa kvällen före eller packa i god tid? 

Det beror på, vart och hur jag ska resa. Är det en långresa sätter jag givetvis inte igång och packar kvällen före men är det en weekend eller en veckas solsemester gör jag nog ändå det dvs. packar kvällen före...  

Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där en timme innan deadline? 

Detta är också beroende på, jag är en ganska stor tidsoptimist vilket jag ärvt av min kära far. Detta resulterar många gånger i att jag tror att jag har mer tid än vad jag egentligen har, för det mesta löser det sig alltid. Förutom den gången då vi missade flyget från Singapore till Filippinerna... sedan dess är jag alltid (oftast) i god tid till åtminstone flygresor. 

Paketresor eller sy ihop själv?

Helt klart resa på egen hand, det väljer vi nästan alltid om vi väljer själva. Jag kan tycka att paketresor är smidigt i större sällskap eller med familjen. 

DSCN1307JPG

Patagonien hösten 2017

Foodie eller naturjunkie?

Jag älskar naturen och jag älskar mat! Men måste jag välja så väljer jag naturen framför maten. Miljöerna och naturen är för mig den största anledningen till att jag reser (och maten också då förstås, på en tajt andraplats).

IMG_3127JPG

Skidsemester eller sandstränder?

Jag tycker om skidor, men då jag är en frusen själ föredrar jag värme och solresor framför kalla destinationer. Så varmt framför kallt. Egentligen skulle jag vilja svara natur och vandring på frågan - aktiv semester, ja tack! 

Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

Nya! Givetvis finns det ställen jag vill tillbaka till av anledningen att jag inte vill upptäcka mer och inte känner mig nöjd. Men helst ser jag nytt! 

Roadtrip eller tågresa?

Roadtrip, då har man möjlighet att själv stanna där man känner för. 

Systemkamera eller mobilkamera?

Jag är supernöjd med min nya Huawei med tre olika kameror – den tar väldigt bra bilder så det fungerar utmärkt.

Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Jag kan vara båda beroende på rutin och period. Men jag mår i allmänhet bättre av att gå upp skapligt på morgonen och nyttja dagen. 

IMG_1993 2JPG

Gardasjön sommaren 2018.

Spanien eller Italien?  

Jag har besökt Italien betydligt fler gånger än Spanien och känner därför att det är svårt att svara på frågan, just för att jag inte är så berest i Spanien (skulle gärna uppleva det mer). Men kanske just därför jag borde svara Italien. 

Läsk eller alkohol?

Flest gånger blir det lightläsk framför ett glas vin. Jag är en storkonsument av både Pepsi Max och Cola Zero... Varför light kanske ni undrar? Det är av ren vana sedan min tävlingssatsning i Body fitness, då det var det jag fick äta/dricka när jag hade sötsug. Tycker därför att "vanlig" läsk smakar lite konstigt. 

Äkta böcker eller ljudbok?

Jag har inte fallit för ljudböcker, har svårt att behålla koncentrationen då, men kanske inte gett det en helt ärlig chans. Riktiga böcker är något jag föredrar än så länge.  

Vill du läsa mer?

Här hittar du tidigare listor på Lycklig & levande.