Back from Budapest!

img_2993jpg

I helgen har jag varit iväg på lite äventyr igen, tillsammans med tre underbara tjejer intog jag Budapest sent torsdag kväll, vilket är en destination jag velat se väldigt länge! Vi har umgåtts och upplevt staden under en kortweekend. Reste gjorde jag med relativt nyfunnet sällskap, där framtida resplaner även innefattar sällskap med en av dessa själar. Det kommer bli grymt tror jag, vi reser så pass ”lika”. Ibland tror man att man känner människor tills den dagen man reser ihop… Ni som vet ni vet vad jag menar. Men nu till Ungern.

Under helgen hann vi med både ungerskt termalbad, strosa i gamla stan och spana på parlamentshuset. Ovanpå det även en massa god mat, kultur och fina samtal. Vi hade klarblå himmel och sol men riktigt kallt, betydligt svalare än hemma. 

Bodde gjorde vi relativt enkelt (och billigt) i en liten lägenhet, den var fräsch och verkligen värd sitt pris på 125 kr pers/natt. Likaså resan hit var enkel och billig, tror den landade på 480 kr tur och retur. Allt som allt så gick två nätter i Budapest på ca 1700 kr med flyg, boende, mat och upplevelser. Rätt värt om ni frågar mig! Här kan du läsa om höstens tidigare weekend till Polen, Gdansk. Och om ni missat har jag uppdaterat besökta länder med en karta.


img_2976jpg
En kyrka i den gamla delen av staden.

img_3010jpg
Vilopaus i allt promenerande. 

img_3040jpg
En av termalbadet Szechenyis utomhusbassänger med sina 38 grader. Totalt fanns 15 pooler fördelat inne och ute. Vattnet är taget från källor innehållande mineraler som sägs vara bra. Ser du oss i bilden?

img_3006jpg
Jag finner även intresse i platsens historia när jag reser. Skorna symboliserar alla de offer som avrättades på platsen under andra världskriget. De fick ta av sig sina skor och blev sedan skjutna vid floden.