Baños i Ecuador

Äventyrsstaden Baños

Banos är känt för att vara Ecuadors äventyrsstad med allt från bergklättring till olika linbanor och rafting mm. Det var dessvärre inget som imponerade så mycket på oss då det var alltför mycket turism för vår smak.

Banos som betyder toalett eller badrum på spanska heter egentligen Banos de Agua Santa, och är döpt till detta efter alla de varma källor som finns i området.

Överallt i stan var det touragencys, inkastare och massor av krims krams i form av sovenirer. Det kändes inte genuint efter att ha kommit ifrån en av de bästa platser på hela resan, Quilotoa-loopBesöket blev därför kortare än planerat, vi gjorde en rafting som vi så gärna velat sedan vi testade detta i Colombia.

rimg00062jpgHela gänget redo efter lite genomgång och övning, det var en tjej från USA och en från Spanien och vi.  

rimg0109jpg
Vi bokade in oss på en rafting med nivå 3+ upptill 4 på sina ställen.  

Detta var lika kul som vi mindes det och tiden man är i floden går väldigt fort. Sist vi raftade var det nivå tre så detta var lite mer utmanade på sina ställen, och man får sig en riktig kick! 

rimg0015jpg

Rafting har en femgradig skala från 1-5, där fem är tuffast.

rimg0060jpg

rimg0101jpg

Glada efter att vara en av två raftar som klarade den svåraste passagen, de andra gick förbi och bar sina raftar.

rimg00952jpg

Samtliga bilder från raftingen är tagna av Geotours.

Banos ligger väldigt fint i en dal helt omgiven av berg på alla sidor. Vi åkte upp på ett av de närliggande bergen, man kan även trekka upp på drygt tre timmar. Detta var vi inte så sugna på efter att ha haft fem sammanhängade dagar med vandring efter Quilotoa-loop och vandringen vid Cotopaxi. Vi tog därför lokalbussen upp för en dollar. Efter 45 minuter var vi uppe på toppen och provade den välkända gungan och lite andra leksaker som fanns på toppen, åt en glass och njöt av utsikten.

Vill du läsa mer?

Galapagos 
Ecuador
Peru
Chile