Att se & göra i Medellin

Att se & göra i Medellin

Medellin tog mig i sin famn och värnade om mitt besök, höll mig i handen, för om sanningen ska fram så tycker jag inte särskilt mycket om storstäder.

Men jag blev positivt överraskad och det gick att få en känsla av lugn trots puls i staden. Paisa heter folket som kommer från Medellin och runt om i provinsen, de sägs vara stolta och mycket nyfikna, vilket vi fick bekräftat under dagarna här. 

dscn72432jpg

DSCN7257 2JPG

Besök favelorna

Medellin är platsen där Paoblo Escobar höll till under den tiden han var verksam, men man nämner inte hans namn högt här. Staden har haft stora problem inte minst med kriminalitet och stora satsningar har gjorts på detta och staden är idag en säker plats att besöka. Bland annat har det satsats mycket på linbanor ut till favelorna för att integrera och öka tillgängligheten för de mindre välbärgade intill stan. I favelorna har det även byggs både bibliotek och skateparker till ungdomarna för att uppmuntra till annan sysselsättning än kriminalitet. Under en av dagarna tog vi linbanan ut till en av förorterna i Medellin, och jag måste säga att jag var överraskad. Det var som vilket bostadsområde som helst, trivsamt och inget konstigt alls. 

DSCN7188JPG

Drick kaffe på alla mysiga kaffehak

Vi bodde i området Pablado där man kan strosa runt och bara dricka riktigt gott kaffe på alla de mysiga kaffeér och kaffebarer som finns i området. Ett riktigt hett tips om du är en kaffeälskare som vi! 

DSCN7211JPG

DSCN7194 2JPG

Spana på Streetart

Överallt både här och i Bogotá finns det mycket grafittikonst, bara att vandra runt och betrakta. 

Besök museumet Casa de la Memoria

För att få en inblick i stadens historia och allt det som befolkningen utsatts för är ett besök på Casa de la Memoria värt ett besök. Delar av materialet finns nu även på engelska även om det är till din fördel att kunna en del spanska. 

Gå på walking-tour!

Att gå en guidad (gratis) tur i centrum ger också en inblick i stadens och landets historia och det våld som funnits. Föredrar man inte museér är detta ett bra alternativ, samt ett tillfälle att träffa andra resenärer. Tyckter man walking-touren sedan var bra kan man ge en frivillig slant till guiderna. Dessa turer är mycket poulära och kräver att man bokar en plats via webben innan.

dscn72472jpg

Vy över Medellin från den favela vi besökte

Vill du läsa mer?

Colombia
Ecuador
Peru
Chile