Att satsa på sina drömmar – 7 tips för att leva & skapa sin dröm

Öva, öva, öva med hjälp av tankens kraft!

Jag övar varje dag - och jag tänker att ju mer jag övar ju bättre blir jag. Och ju fler gånger jag tänker samma tanke ju större stig blir det i hjärnan och tillslut är det som en bred motorväg där inne i huvudet. Som man kan köra på hur lätt som helst! 

Samma sak är det med negativa tankar, tänker du ofta samma negativa tanke blir det tillslut bättre och bättre kopplingar i hjärnan och en bredare och bredare väg för dig att tänka just den negativa tanken. 

Så försök tänk postitvt - så får vi en bra spiral uppåt! Mycket handlar om just mindset – att själv tro på det man vill uppnå. Då kan vi flytta berg. Tankens kraftfulla verktyg är så viktigt.

Lyssna mer inåt

Lyssna mer inåt. Andas mer inåt. I dig själv. 

Vad säger hjärtat? Vad säger dina behov? 
Vad ger kroppen dig för signaler? Vad säger magen?

Någon annans sanning behöver inte vara din sanning. Gör just det som magen och hjärtat säger till dig. "Jag tänker gå genom de dörrar som öppnar sig, men bara om det känns rätt” citat från Björn Natthiko.

DSC_0348 2JPG

Uttala drömmarna!

Delge gärna din omgivning dina mål och drömmar – då blir de mer sanna och mer på riktigt. Att bara sätta ord på tankarna tar dig ett steg närmare målet och det du vill uppnå. Våga berätta för någon du litar på som står dig nära för att sedan öppna upp för fler och fler. Jag kan lova att omgivningen kommer bli inspirerad och du kommer få push och stöd från omgivningens reaktioner. 

Inspireras av andra

Sätt dig i sammanhang med människor som du inspireras av, av människor som har de värderingar som du. Inspireras av dem som lever det liv som du vill leva. Hitta de nätverk och personer som gör det du vill göra. Prata med dem, fråga dem hur de gör för att leva sin dröm.  

Se till att du gör saker främst för dig själv 

Hur kan jag bli snällare mot mig själv? ”When you say yes to others make sure you are not saying no to yourself” läste jag någonstans för inte så länge sedan. Det är ju ett klassiskt citat och jag har sett det tidigare, men denna gången tog det hårdare, liksom där inne i magen.

Jag vet att jag inte skulle göra saker som jag själv inte vill och att jag kan ses som en person med ganska stor integritet. Men samtidigt har jag svårt att säga nej till saker, personer och människor. Jag ska anpassa, pussla och fixa för min omgivning hela tiden, men på bekostnad av mig själv. Jag ska försöka att vara lite mer ego - på ett bra sätt. 

"Att ta sig själv först för det är ingen annan som gör" som svärmor alltid har sagt till mig. Och hon är väldens mest givmilda. 

IMG_20190427_154516_resized_20190429_092420719jpg

Alla bara tror att de vet vad de håller på med

”Vuxna människor är som stora barn”

I ett samtal för inte så länge sedan sa just en studiekompis det till mig, och det var så klockrent – och jag minns själv när man från övergången till vuxen fick just den insikten kring att vuxna inte alls har koll på livet. Alla bara tror de vet vad det håller på med. Det kan ibland vara en betryggande känsla. Man måste inte veta. 

Just do it! 

Bara gör, känn inte så mycket. Tänk inte så mycket. Om det känns rätt i magen är det oftast rätt. Tro på att det går. Stå inte vid vägskälet för länge och stampa - välj en väg och korrigera sedan riktningen om det skulle behövas. 

"En resa börjar med ett steg. Att förverkliga en dröm. Upplevelser vi aldrig kunnat förställa oss. Allt är så exotiskt när man upplever det för första gången." så börjar beskrivningen av min första långresa på den tiden då jag skrev på resedagboken och resan var verkligen att uppfylla en dröm.

IMG_20190308_173916_resized_20190417_090806025jpg

Relaterade inlägg 

Hur skapar vi rutiner som vi mår bra av?  

Om att sätta upp smarta mål & behålla fokus

5 saker jag är tacksam över