Att enklast hitta - så hittar du bäst på Lycklig & levande

I takt med att inläggen ökar i antal och hemsidan får mer och mer information, ”guider” och besökare tänkte jag vägleda er i hur ni bäst hittar det ni söker hos Lycklig och levande. Här kommer några tips på hur du enklast hittar den information och inspiration du söker.  En guide för guiderna helt enkelt, Välkomna! 

Vad är hemsidans syfte och fokus?

Hemsidan har från början haft ett fokus och det är främst långresor, vilket är en tolkningsfråga men dvs. resor som varar över flera månader. När jag startade hemsidan delade jag in den med flikar om våra respektive långresor.

Utöver de långa resorna vill jag lyfta att fokus även är de inre resorna, jag skriver mycket reflekterande inlägg om saker som till exempel ”Vad skapar mening i ditt liv?” eller ”Om att gå i rätt riktning -hur vet man?" Den inre resan är minst lika värdefull som den rent fysiska resan. Det här är en blogg om båda delar, jag vill delge mina resor, yttre fysiska resor som inre personlig utveckling.

Traditionell indelning?

Jag har än så länge valt att inte ha den traditionella indelningen per världsdel och land i flikar som man kan finna på många andra resebloggar. Fördelen för er som läsare är ju givetvis att de enklare hittar vad ni söker i detta typ av format, men på något sätt så känns det lite fyrkantigt, tråkigt och samma som alla andra. Jag vill ju inspirera på mitt eget sätt! Jag valde därför bort det, men inte utan att överväga fördelarna med det. Jag vill gärna höra er input i frågan, så tveka inte att skicka ett mail om ni finner förbättringspotential vad gäller det och annat också.

På startsidan hittar ni alltid de senaste inläggen och kan scrolla ner för intresse. Som ni säkert sätt har hemsidan fått en lite ny design, med några nya frontbilder, nytt upplägg för inläggen -för bättre överblick. I övrigt är det mesta det samma.  

Capture_PNG

Fritextssökning är ett bra alternativ att hitta det man letar efter. 

Sök fram vad ni letar efter! 

En funktion jag verkligen vill trycka på är sökfunktionen, som jag själv ofta använder för att hitta specifika inlägg jag letar efter. Där kan ni söka fram inlägg ni vill hitta genom fritextssökning eller se om jag skrivit något om ämnen ni vill läsa mer om. Sökrutan hittar ni under fliken ”blogg” där ni kan söka på t.ex. ett specifikt land eller destination för att få upp alla skriva inlägg om det. Inläggen kommer då i ordningen med det senaste överst. Bra sökord kan t.ex. vara Sydamerika, Patagoninen, långresa eller planering etc. 

Använd dig av taggarna för att hitta fler inlägg inom ämnet du söker

Taggar, hur använder man det i bloggsammanhang nu då? Eller vad är en tagg?

En tagg är en sökstämpel kan man säga, en etikett som hjälper till att kategorisera och gruppera innehåll för en ökad struktur i inläggen. Taggarna hjälper dig att söka och hitta information. Taggarna finner ni i vänster, nedre hörn på frontbilden i varje inlägg, klicka er där vidare för fler inlägg inom samma tagg t.ex. Argentina eller Sydamerika, se bild nedan.

CapturePNG

Så här ser taggarna ut på min hemsida -klicka på dem för fler inlägg inom samma ämne.

Har du frågor?

Många svar hittar du genom sökfunktionerna eller genom mina sammanfattande inlägg med vanliga frågor annars är du varmt välkommen att höra av dig per mail.

Använd Webbversionen för bästa överblick av hemsidan! 

Hemsidan är mobilanpassad för att många idag läser den mesta informationen genom platta eller telefon. Men jag vill ändå rekommendera er att även besöka webbplatsen via dator för bättre överblick med undersidor och upplägg. 

Du följer väl Lycklig och levande på Facebook sidan? Då får du en notis varje gång ett nytt inlägg finns tillgängligt.