Att blogga om resor

Att blogga om resor

Det är flera av mina resebloggskamrater som svarat på dessa frågor så jag tänkte jag gör en ansats till det jag med. Det var från början Resfredags barn som ställde dessa till henne. 

Varför gillar du att resa så mycket?
Det är nog för att jag är så nyfiken, mamma sa alltid att jag hade elefantöron när jag var liten, jag ville inte missa något. Min sambo säger ibland att jag bara vill fly, men det handlar inte om det. Det handlar om att upptäcka nytt, växa som människa och få en massa erfarenheter som berikar. Att ta del av andra kulturer, värderingar och tankesätt.

Vad gjorde dig till en resebloggare?
Jag älskar att resa lika mycket som att skriva och förmedla text, det blev därför en bra kombination.

Hur gammal var du på din första resa och var reste du?
Oj, min första resa minns jag inte för jag var så liten, vi reste mkt både inom Sverige och Europa som liten. Min första egna resa utan familjen gick till Prag på innebandycup i tonåren, det var ett äventyr jag minns.

Om du ser ett stjärnfall, vilken resa skulle du önska dig?
Jag skulle önska mig en resa till Sydamerika om jag inte hinner uppfylla det innan dess.

Gillar du att åka båt till länder, du flyger ju ofta?
Jag har inget emot båt alls.

Gillar du böcker om världen, vilka är dina favoriter?
Jag gillar att läsa och jag gillar att läsa om världen. Jag kan sitta och titta på en världskarta hur länge som helst och drömma mig bort. Svårt att välja en favorit.

Skulle du vilja bo i ett annat land än Sverige och i så fall vilket?
Nej egentligen inte bo, jag föredrar att resa runt. Men det är planen att göra det ett tag tills jag(vi) hittar det där drömstället dit man kanske kan flytta eller starta upp nåt litet homestay med bungalows i framtiden.

Är du någonsin rädd när du flyger?
Inte rädd skulle jag säga, men vi har ju rest med en del mindre lokala flyg i Asien och dessa känns inte alltid lika säkra. Så klart man tänkt hur ska detta gå…

Vill du åka till vilket land som helst, även farliga med snö och is?
Ja, ett av mina drömresmål är Svalbard men det kostar ju skjortan. Ändrar mig detta får bli min resa om jag ser ett stjärnfall!

Är du avundsjuk på andra bloggare någon gång?
Nej, jag inspireras och motiveras av deras resor och erfarenheter. Vi har högt i tak och kan bolla tankar med varandra. Jag är glad att de finns då jag är ny i denna värld.

När tror du att du kommer sluta resa, kommer du bli för gammal?
Det hoppas jag inte, som pensionär hoppas jag kunna få ännu mer utrymme för resor. Så länge jag får vara frisk och hel i kroppen kommer jag resa. 

Fler listor från Lycklig & levande hittar du under kategorin listor.