Att besöka platser man varit på igen eller se nytt?

En minst sagt aktuell fråga i resvärlden. Jag som person kommer alltid att vara för att se nytt, nya platser och nya destinationer. Men jag har inga problem att resa tillbaka till samma land igen och givetvis finns det platser jag skulle vilja åka tillbaka till. För mig handlar det nog om att jag inte vill förändra de minnen jag har från många platser till någonting annat, saker kommer ha förändrats och det kommer inte kännas som det gjorde då, vilket är något man får vara medveten om. Storstäder har jag inget problem med att återvända till. Det gäller nog främst platser som jag sparat på det där särskilda stället i hjärtat, där jag inte vill förändra den fantastiska bild jag har av de besökta plasterna.

Men en dag kommer nog nyfikenheten göra att jag åker tillbaka för att se hur utvecklingen gått för det där omtyckta stället. Det känns okej, om det går tillräckligt många år. Så det är som två skilda delar av livet och en ny upplevelse som skapas. Men jag kommer nog aldrig förstå mig på de som alltid reser tillbaka till samma plats, samma hotell, samma solstolar och samma restauranger år efter år. Och andra sidan reser ju jag alltid tillbaka till vår sommarstuga på västkusten och upplever ”samma” saker varje sommar?, här kanske det handlar mer om avkoppling och den relation man har till plasten, och inte behovet av att upptäcka nytt. Det må vara okej det med. Vad tänker ni?

/M