Alla som läste artikeln med mig LÄS också detta om medias sätt att jobba!

Varning för ett bittert inlägg, men ska det göras så ska det göras ordentligt. Det är min åsikt.

Det är tråkigt att behöva säga det men jag är inte särskilt nöjd med resultatet av artikeln med mig som kom ut i fysisk form i helgen. Storyn känns tunn och som om vi inte har något mål eller mening med resan. Både jag och Stefan kände att fokuset skulle ligga i att vi inte bokat någon återresa och sålt vår bostad istället för vad syftet med resan faktiskt är, vilket är det som borde vara mest intressant.

Jag gör inte det här äventyret för att imponera på andra eller få publicitet. Jag gör det här för mig själv, min personliga utveckling, för att få ta del av andra kulturer, fantastiska miljöer och för att jag älskar att resa och uppleva nya platser!

Om jag sedan kan inspirera andra att följa sina drömmar, äventyr och mål glädjer det mig verkligen! Därför känns det så viktigt att någonting som handlar om mig ska förmedla just mig. Jag lämnar inte Sverige, jag ser det inte så. Jag kommer komma tillbaka. Men jag kommer också alltid vilja resa långt.

Varför måste man välja? Varför måste man måla upp saker så svart eller vitt?

Det upprättades ingen dialog med mig efter intervjun om jag tyckte innehållet stämde överens med det jag delgett, vilket känns oprofessionellt. I helgen upptäckte jag även att artikeln legat ute redan innan jag fått ta del av den eller godkänna den.  

Jag hade en önskan om länk till min hemsida men det fick jag inget svar på, och när jag och sambon kommenterade under artikeln togs kommentarerna bort. När en nyhetsredaktion uppträder såhär känner man inte direkt för att mata de med information om vårt kommande äventyr, vilket var en förfrågan som diskuterats.

I artikeln var det flera punkter som inte stämde överens med vad jag sagt, jag lämnade in respons på artikeln efter att jag själv frågat om detta, vilket de knappt tog någon hänsyn till. Det är tråkigt men nu har jag fått erfarenhet och se en baksida hur media arbetar. De vinklar och förstärker det de vill höra och nämner inte det som de inte vill lyfta. För er som inte läst artikeln hittar ni den här.

Däremot hade jag en ny intervju igår, inom ett annat ämne så det kan ju bara bli bättre. Man får lära av sina erfarenheter men inte låta sig hindras för framtiden. Jag har redan fått ta del av texten från intervjun, möjlighet att godkänna, kommentera och ändra om jag vill, vilket känns ärligt och öppet på ett sätt som jag föredrar att arbeta på. Jag ska medverka i en säsongsbroschyr inom turism för ett resmål i Sverige.

Tack för mig!