20 frågor om mig

Eftersom nätet är genomruttet här i norra Chile kan jag inte ladda upp några bilder till alla de inlägg som jag har liggandes på kö och vill dela med er. Och eftersom jag inte kan tänka mig publicera dem utan bilder kör vi på en lista idag - jag hittade den hos Dryden. 

Vem är du egentligen?
En resenörd som ständigt törstar efter att få upptäcka mer av världen, om så runt knuten hemma eller på andra sidan jorden. Men jag är också en riktig hemmagris som älskar att mysa i soffan med tända ljus.  

Hur började ditt reseintresse?
Oj, redan som liten älskade jag att resa utomlands med familjen. Det var något särskilt med att få upptäcka andra kulturer, se exotiska plaster och jag minns särskilt tydligt dofter från när jag var yngre, för mig sitter mycket minnen i lukter. Efter det inspirerades jag av människor i min närhet som åkte på backpacking-resor, efter min första långresa var jag fast.
 

Vad kan du inte resa utan?
Jag kan resa utan det mesta, ge mig en skrivbok och en penna så jag kan sätta ord på mina upplevelser så är jag nöjd. 

Vad är du rädd för när du reser?
Egentligen inte så mycket, jag är inte så mycket för att oroa mig. Men rädslan ligger nog mest i känslor som om något skulle hända mina familj eller nära när jag inte finns närvarande. 

Vill du resa ensam eller i sällskap?
Jag vill helst dela mina upplevelser med någon så jag reser helst i sällskap av sambo, vänner eller familj. 

Vad gör du när du inte reser?
När jag inte reser planerar jag nästa resa. Jag är även en naturintresserad tjej som gärna gör utflykter, samt tränar jag mycket både löpning och styrketräning. 2015 gjorde jag en tävlingssatsning i bodyfitness. 

Vad är viktigast på en resa?
Viktigast är att stämningen i gruppen är god, är den inte det kan det förpesta hela upplevelsen. 

Packar du för lite eller för mkt?
På våra längre resor reser vi ofta med våra 55 liters ryggsäckar som jag nog kan tycka är lite för stora, vilket gör att man kan packa saker som inte är nödvändiga.

Fönsterplats eller gångplats på flyget?
Fönster! Och jag lyckas alltid få det, Stefan får alltid gången! Hahaha

Bästa tips mot jetlag?
Träna! Och äta!

Vad irriterar du dig på ombord på flyget?
Människor som verkligen inte har feeling att visa andra människor respekt i allmänna utrymmen. 

Favoritflygbolag?
Det vet jag inte, har inget.

Resan du vill göra som nog aldrig blir av?
Jag tycker inte om att tänka att saker inte blir av, för det är ju jag som bestämmer om det ska bli av eller ej. Men jag är rädd att jag inte kommer prioritera att åka transsibiriska järnvägen då det alltid finns säker jag hellre vill upptäcka.

Ett av de bättre reseminnena?
Trekkingen Quilotoa-loop var en av de bästa vandringarna jag har gjort! 

En resa du aldrig gör om?
För att jag redan gjort den eller för att den inte var bra? Jag ångrar aldrig gjort, bara ogjort. 

Värsta resemiss?
Oj, det finns många. Men tabben var nog när jag och Stefan hade tagit med oss för lite pengar i Nicaragua och tagit bussen utanför stan. Vi kunde varken betala notan eller ta oss hem… lite pinsamt när man reser jorden runt som om man vore världsvan. 

Bästa matminnet från en resa?
Det finns så många -inte för att jag kommer på något nu men jag är svag för sydostasiatisk mat så som indonesiskt, thailändskt, olika sri lankesiska currys m.m.

Om du får göra en enda resa till, vart går den?
Eftersom jag gör Central- och Sydamerika nu, så säger jag Afrika eftersom det är något jag gärna vill se!  

Bästa resmålet i Sverige?
Bästkusten och Bohuslän! Hunnebostrand och runt därikring. Mitt drömresmål på sommaren - alltid.  

Vart går nästa resa?
Jag är på långresa nu, och har varit iväg sedan mars. Så nästa destination  här blir Santiago för att träffa familjen. I övrigt vet jag inte när nästa resa blir efter denna, kanske en weekend i vår eller liknande.

Några tidigare listor på lycklig och levande

8 frågor om resande

Topp 10 stränder i Sydostasien

En annan lista om mig