Åtta frågor om mitt resande

Vid det här laget vet ni nog att jag tycker om struktur och listor. Här kommer en som från början kommer från resebilagan i SvD, men det är även ett gäng resebloggare som valt att svara på dessa frågor. Jag hittade den hos Towe på Come fly with me.

Tidigare har jag listat de bästa stränderna i Sydostasien. En checklista med både förberedelser och packning inför långresa. En lista med frågor om att blogga om resor.

Vart reser du oftast?

På den frågan får jag nog svara Hunnebostrand, för dit blir det några turer per år både under sommar, höst och vår. Vi har sommarhus här och det blir naturligt att man åker dit, det är min oas och andrum. Utanför Sverige är nog Kuala Lumpur och Ho Chi Minh City på samma plats med över en handfull gånger.

Flyg eller tåg?

Det beror nog lite på vad det gäller. Om det är i syfte att få se så mycket som möjligt på en plats man vill upptäcka så säger jag tåg. Om det är i syfte att förflytta sig från en plats till en annan så effektivt som möjligt så säger jag flyg. Ur miljösynpunkt givetvis tåg alla gånger, men man kan ju inte åka tåg överallt heller.

Vilken är din favoritflygplats?

Jag tycker om Köpenhamns flygplats väldigt mycket så det får nog bli den. I övrigt är det ju något vist med flygplatser, människor i rörelse, -förväntningar!

Vilket är ditt favorithotell?

Oj, svår fråga! Får man passa? Alla kategorier med syfte till enbart hotellet så svarar jag Centara i Bangkok.

Vad har du alltid i handbagaget?

Skrivbok och penna för att kunna ventilera, skriva och notera tankar och upplevelser. Sedan finns där alltid värktabletter, näsdukar för toalettbesök där pappret är slut.

Vad brukar du läsa under resan?

Någon spännande deckare eller så löser jag korsord. Bläddrar i flygplanets broschyrer för att ta reda på vad som finns att äta…

En stad som lever upp till hypen?

Jag väljer ju strand, djungel och natur alla dagar framför storstad men ska jag säga en så tycker jag varmt om Kuala Lumpur. Här har vi vistats många gånger på både genomresa och avslutningar av långäventyr, det känns lite som ett andra hem.

Och en som gjorde dig besviken?

Singapore, vi var inte alls imponerade av staden tyvärr.

 

Andra listor jag skrivit om är även vad jag lärt mig det senaste året. En vardagslista om man vill veta mer om mig. Liebster Award nomineringen från en resebloggare till en annan.