Äntligen bostadslösa!

En veckas sjukdom var inte direkt vad vi räknat med och tiden blev knapp då jag var iväg en av de två veckor vi hade kvar innan flytten. Nu vi har äntligen lämnat lägenheten och bor de två sista veckorna innan avfärd hos mina föräldrar. Det är SÅ förbaskat skönt att äntligen vara utflyttad. Som Rasmus på luffen, det är en befriande känsla att göra sig av med och lämna materiell trygghet. Sista tiden blev en långdragen process, det är så mycket mer än man tror!  

Det känns skönt med ännu ett steg i riktning mot målet, och oerhört lyxigt med all plats som finns här i föräldrahemmet, bara det att det finns massa golvyta att vistas på!  

I början av veckan hade jag besök av en reporter i vår ekande tomma lya, där jag blev intervjuad om vårt kommande äventyr. Jag ser med spänning fram emot resultatet som blir både artikel i tidning och på webben. Jag kommer troligen fortsätta samarbetet och uppdatera under resan även genom dem. Jätteroligt med lite publicitet tycker jag!

En fråga jag fick under intervjun var bl.a. hur familjen reagerar på att vi åker iväg och hur jag känner inför det. Saknar du inte din familj och dina vänner när du reser? En fråga som man ofta får. Och givetvis saknar man dem, dock ej vardagslivet hemma lika mycket, ekorrhjulet. Jag tänker att allt här hemma finns kvar och de människor jag älskar kommer jag återse igen. De kan ju komma och hälsa på mig/oss när vi reser, jag ser inga hinder. Idag finns det sådana enorma möjligheter att ha kontakt via Skype att ett samtal hem inte är långt borta. Och att resa ifrån sina kära har tidigare fungerat förvånansvärt bra. Men ibland blir känslorna starka, men när man pratat en stund med familjen brukar det lägga sig.

Förberedelserna i övrigt är för det mesta klart. Vi har sagt upp telefonabonnemang och fixat reseförsäkring. Packat väskorna har vi också redan gjort då vi ju var tvungna att packa ner allt innan vi lämnade lägenheten. Här hittar ni min checklista inför långresa. Nu återstår några mysiga dagar med familjen innan avfärd.

img_3438jpg
Familjen i vår fjällstuga!

img_3488jpg
Kläderna som får följa med. Utöver shorts, bikini och linnen så finns det även långa kläder, skaljacka, underställ, mössa och vantar med. Höglandskapen är kalla och här planeras det för en del vistelse.