Vad är en långresa?

För oss är en längre resa något som pågår i alla fall minst under en månad eller mer. Det ska kännas att man iväg hemifrån under en längre period. (Så alla två-veckors-måste-iväg-till-solen klassas inte här). Under de flesta av våra längre resor har vi försökt att göra oss av med boendet på hemmaplan för att kunna vara iväg utan fasta utgifter hemma. Nedan ser ni våra långresor och lite kort info, resperiod och besökta länder. 

Vägar

Kort info: Öluffande i den grekiska övärlden var backpacker-premiär för oss, vilket gav enorm mersmak. Det här var startskottet för vår stora passion för att resa - det var i Grekland som vi för första gången gjorde en backpackerresa liknande den reseform vi idag helst förespråkar dvs. med ryggsäckar och luffande på egen hand. 
Reseperiod: 1 månad aug 2010.
Land: Grekland.

Att uppfylla en dröm 

Kort info: En resa börjar med ett steg. Att förverkliga en dröm. Upplevelser som vi aldrig kunnat föreställa oss. Allt är så exotiskt när man möter det för första gången. 
Reseperiod: 5 månader okt 2011-mars 2012.
Länder: Thailand, Malaysia, Singapore, Filippinerna, Vietnam, Kambodja och Laos.

På resande fötter 

Kort info: Efter fem månader i andra delar av världen var vi inte nöjda, tvärtom gav det en enorm mersmak. Vi valde att återvända efter cirka ett år på hemmaplan. Denna gång för att upptäcka nya platser och få leva på resande fötter igen. Då lever vi fullt ut. Då är vi lyckliga och helt och hållet levande. 
Resperiod: 3 månader maj 2013-aug 2013.
Länder: Malaysia (Peninsular och Borneo), Indonesien.

Förverkligande

Kort info: "Ta vara på chanserna i livet, för om du missar dem får du vänta länge på att de ska komma tillbaka." Citat är från Paulo Cohelo. Jag försökte efterleva ovanstående under hela det året, med tanken att leva livet fullt ut hela tiden, inte spara något till sen, ständigt få ut så mycket som möjligt av varje situation, möte och dag. Helt enkelt leverera tio av tio möjliga! Efter en tävlingssatsning i body fitness som var mitt största mål 2015 bar det iväg för att återfå balans och distans. 
Resperiod: 1 månad dec 2015-jan 2016.
Land: Sri Lanka.

Vårt livs äventyr

Kort info: Vi sålde lägenhet och möblemang på hemmaplan för att möjliggöra en långresa till Central- och Sydamerika som under lång tid varit ett drömresmål. 
Resperiod: 10 månader mars 2017-dec 2017.
Länder: Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, El Salvador, Guatemala, Ecuador, Colombia, Spanien, Norge, USA, Peru, Bolivia, Chile, Argentina, Uruguay och Brasilien. 

Naturen kallar

Kort info: Norden, Sverige och Norrland kallar på oss, den svenska naturen bokstavligen drar i oss och får oss att längta ut på fjället. Det känns nästan lite pinsamt att ha sett så stora delar av världen, men inte upptäckt sitt eget land. Här kan du läsa mer om Sverige. 
Resperiod: 1 månad jun 2019-jul 2019
Land: Sverige