Bonusstoppet Madrid överträffade oss!

På vår resa mot Sverige hade vi några inplanerade stopp längs vägen. Det blev ett dygn i Bogota (Colombia) p.g.a. att flygen gick så. Vi hade planerat några dygn i Spanien, Madrid och jag var överraskad vilken mysig stad det var!

Pittoreska små gränder och gator, vackra byggnader och mysiga gröna parker. Jag fick mersmak på Spanien som jag faktiskt inte har rest så mycket alls i mer än några weekends.

dscn81272jpg
Fruktstånd i saluhall

dscn8151jpg
Slottet

Dagarna spenderades på spanska gator och vi var överraskade vad sent solen stod på himlen även här (det ligger ganska söderut i jämförelse med Sverige). Det var varmt men uthärdligt och inte den kvalmighet som är i de tropiska delarna av världen, utan mer av det torra slaget. Efter fem månader på andra håll i världen blev det så exotiskt för oss med en Europeisk storstad, så oväntat bra!

dscn8163jpg
Sangria och någon form av modell större tapas

Det är svårt att bilda sig en helhetsuppfattning av staden under de två dygn vi spenderade här mer än att det gav mig medelhavs-vibbar och Europa-känsla som jag insåg att jag saknat. Det förvånar mig att detta inte är en mer populär weekendstad, kanske beror det på att staden inte befinner sig vid kusten. Men jag vill slå ett slag för Madrid som verkligen överträffade våra förväntningar! Vill man undvika turistträsken så rekommenderar vi att äta bortanför stråken som Plaza Mayor, Sol osv. där priserna stiger mer än på de mysiga bak- och sidogatorna. Det är fullt av små mysiga torg och små "plazor" överallt med krogar och tapasställen, och ger verkligen inte en känsla av storstad.

dscn81192jpg
Riktigt gott morgonkaffe

dscn8135jpg

Plaza Mayor